StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як спілкуватися з невісткою, навіть якщо стосунки давно зруйновані: дієві поради

10 вересня 2023, 10:22оновлено 10 вересня 2023, 15:02
Пам'ятайте, що невістка - це вибір вашого сина і спробуйте знайти щось спільне між вами.
Сварки між свекрухою і невісткою
Сварки між свекрухою і невісткою / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (Marriage Realities)

Проблема спілкування свекрухи і невістки - не унікальна і відома здавна. Хтось спілкується з родичкою внатяжку, а інші зовсім не говорять. Незважаючи на ступінь занедбаності стосунків, їх можна налагодити, а як - читайте нижче.

Причини сварок

Зазвичай конфлікт виникає через особисті бажання однієї зі сторін спробувати впливати на іншу. Свекруха має чітке уявлення про те, якою має бути ідеальна дружина для її сина, і очікує, що невістка буде відповідати цьому образу. З іншого боку, невістка також сподівається побачити у свекрухи певні якості характеру, які вона вважає важливими для свого чоловіка. Різниця в їх очікуваннях призводить до невдоволення один одним, що, в кінцевому підсумку, може викликати конфлікт.

Також подумайте про те, чому ви насправді не любите невістку, адже в причині криється відповідь на питання - "що робити з цим". Можливо вам не вистачає залученості в сім'ю або ж вам не приділяють достатньо уваги, не підтримують і не прислуховуються.

відео дня

Як себе вести, щоб помиритися з невісткою

Якщо ваша невістка не хоче спілкуватися, це може викликати занепокоєння і напругу в сім'ї. Важливо підходити до цієї ситуації з розумінням і терпимістю.

Ось деякі кроки, які ви можете зробити:

  • Ініціюйте розмову. Спробуйте почати розмову з невісткою, але будьте обережними і делікатними. Запитайте її, як вона себе почуває, і чому вона може не захотіти спілкуватися, якщо не знаєте причини. Постарайтеся бути емпатичними і слухайте її точку зору.
  • Поважайте її межі. Не нав'язуйте спілкування, якщо вона не готова. У кожної людини є право на особистий простір і людина може потребувати більше часу для себе. Також потрібно розуміти, що ні в якому разі не можна лізти в життя сина і невістки, адже це стосується тільки їх.
  • Спробуйте знайти спільний інтерес. Пошук спільних інтересів або хобі може допомогти зміцнити ваші стосунки. Якщо у вас є спільні захоплення, спробуйте провести час разом, роблячи те, що вам обом подобається. Якщо немає - запросіть невістку випити чашечку кави і краще пізнайте одна одну.
  • Будьте підтримуючими. Покажіть, що ви підтримуєте невістку в її рішеннях і життєвих виборах. Підтримка та розуміння можуть покращити стосунки.
  • Зверніться за допомогою до сімейного консультанта. Якщо ситуація продовжує погіршуватися і створює напругу в сім'ї, розгляньте можливість звернення за допомогою до сімейного консультанта або психолога. Вони можуть допомогти вирішити конфлікти і поліпшити комунікацію в сім'ї.

Більше про психологію:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти