StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Має бути здоровий глузд: чи можна у церкві фотографувати

18 липня 2024, 17:30
77
Під час відвідування церкви у святкові дні хочеться залишити спогад у вигляді світлин, але важливо знати, що не можна фотографувати у храмі.
Церковь, фотограф
Що не можна фотографувати у церкві / Колаж: Главред, фото: flickr

Віруючі люди приходять до церкви не лише на щотижневі богослужіння, а й на свята - чи то Великдень, чи то вінчання родичів. Такі моменти дуже хочеться зафіксувати на камеру. Тільки ось виникають питання, чи можна фотографувати храм зсередини, що не можна "світити" і як при цьому потрібно поводитись.

В етері "Радіо Ватикан" розповіли, що ті, хто хоче проводити фото- і відеозйомку покликані не тільки слідувати за дотриманням права на конфіденційність присутніх в храмі, а й дотримуватись законів і правил, встановлених церковною і цивільною владою.

Тому, якщо церква є об'єктом культурної спадщини, а в ньому є пам'ятки мистецтва, то при вході до храму зазвичай висить оголошення про заборону на фотографування.

відео дня

Якщо ви хочете робити фотографії під час богослужіння, то слід заздалегідь домовитися зі священнослужителями та отримати дозвіл на зйомку. Важливо не заважати збереженню молитовної атмосфери в храмі.

Чи можна знімати у церкві зі спалахом

Зазвичай це не заборонено, але якщо у храмі є старі ікони та розписи стін чутливі до жорсткого імпульсного світла, то його просять вимкнути. Найкращим варіантом буде запитати у когось зі служителів церкви щодо дозволу на використання спалаху.

Що таке Радіо Ватикану?

Радіо Ватикану — офіційна служба радіомовлення Ватикану. Незабаром після укладання Латеранських угод 1929 року Папа Римський доручив Гульєльмо Марконі організувати радіостанцію на території Ватикану, щоб поширювати вчення Католицької церкви і звертатися до католиків всіх країн, пише Вікіпедія.

Інші новини про церкву:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти