StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що обрізати в жовтні: які рослини потрібно привести в порядок перед зимою

3 жовтня 2023, 12:41оновлено 3 жовтня 2023, 13:15
17649
Главред розповість, які кущі потрібно обрізати восени, щоб зберегти їх до наступного року.
Що обрізати в жовтні
Що обрізати в жовтні / колаж: Главред, фото: скріншот

Обрізка рослин восени - звичне заняття для всіх досвідчених садівників. Однак не всі знають, які рослини точно необхідно обрізати, а які і зовсім краще не чіпати. Ми розповімо, про які кущі і дерева варто подбати заздалегідь.

Які рослини треба обрізати восени

Осінь - чудовий час для обрізки рослин перед настанням зими. Сюди входять багаторічні трави, чагарники, плодові дерева. Обрізка в цей період допомагає прибрати зів'ялі частини, сформувати крону, поліпшити циркуляцію повітря і світла.

Які кущі потрібно обрізати восени

Кущі, які рекомендується обрізати восени - це спірея, гортензія звичайна і деревоподібна, горобинник, перстач. Також обрізають деякі види троянди і півонії. Це допомагає зміцнити рослину, прибрати хворі, сухі гілки, і підготувати їх до періоду спокою.

відео дня

Що обрізати в жовтні

У жовтні рекомендується обрізати багаторічні квіти, такі як хризантеми, айстри і півонії, щоб зберегти силу рослини для майбутнього сезону. Також це відповідний момент для обрізки декоративних чагарників, плодових дерев і кущів ягід.

Які рослини не треба обрізати на зиму

Не рекомендується обрізати ті рослини, які в період зимового спокою зберігають свою зелень, наприклад, деякі види хвойних дерев. Також не варто обрізати ті рослини, які краще переживають холод зі збереженими пагонами, такі як деякі види троянд.

Обрізка - це важлива частина догляду за рослинами. Однак перед тим як приступити до обрізки, важливо знати особливості кожної рослини, враховуючи їх вид, сорт і вік.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти