StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим замінити слово-паразит "тіпа": популяризатор мови озвучив українські аналоги

25 вересня 2023, 19:11
Мало того, що використання слів-паразитів зовсім не прикрашає наше мовлення, так ще й деякі з них приблукали до нашої мови із сусідньої країни-агресорки.
Чим замінити слово-паразит 'тіпа': популяризатор мови озвучив українські аналоги
Чим замінити слово-паразит "тіпа"? / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео

Українська мова багата, мелодійна і виразна. Її словниковий склад налічує тисячі слів, які дарують можливість точно виражати думки та почуття. Однак серед різноманітності слів, що прикрашають українську мову, існують також ті, які виконують інші функції. Це так звані слова-паразити.

Мало того, що використання слів-паразитів зовсім не прикрашає наше мовлення, так ще й деякі з них приблукали до української мови із сусідньої країни-агресорки Росії. Прикладом може бути досить поширене серед українців слово-паразит "тіпа". Якими відповідниками можна замінити це слово, на своїй сторінці в Instagram розповів відомий блогер та популяризатор української мови Андрій Шимановський.

"Наші пращури казали, що ці слова-паразити шепочуть нам духи "русского мира". Якщо не можете позбутися слова "тіпа", кажіть хоча б "ніби", - зазначив Шимановський.

відео дня

Також популяризатор мови розповів, що слово "тіпа" українською перекладається як тИпу. Окрім того, можна вжити такі слова: як, ніби, наче, подібно, у вигляді.

Хто такий Андрій Шимановський

Андрій Шимановський – TikTok-блогер та популяризатор української мови. У своїх відео хлопець розповідає про правильні наголоси, українські відповідники до русизмів та співає пісні-скоромовки. Його тематичні відео в соцмережах збирають мільйони переглядів.

Дивіться відео, в якому Андрій Шимановський розповідає про поширене слово-паразит:

Чим замінити слово-паразит 'тіпа': популяризатор мови озвучив українські аналоги
Чим замінити слово-паразит "тіпа"? / скріншот

Нагадаємо, нещодавно популяризатор української мови Андрій Шимановський розповів про автентичні українські слова, які почали зникати у 30-х роках минулого століття. Зокрема, Шимановський розповів, як українською назвати штопор.

Також Шимановський розповідав, як українською правильно назвати "шалфєй". Також популяризатор мови звернув увагу на те, що українці неправильно наголошують слово "квіточки".

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти