StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим небезпечне дежавю: магія ясновидіння або проблеми з головою

7 листопада 2023, 18:02
275
Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому виникає почуття дежавю? Сьогодні ми розповімо природу цього почуття.
Чим небезпечно дежавю
Чим небезпечне дежавю / колаж: Главред, фото: скріншот Instagram photo_persik, pexels

Цей неймовірний момент, коли тобі раптом здається, що ти вже був в цьому місці в цей час і знаєш все, що зараз буде відбуватися. Завжди з'являється відчуття магії і надприродних здібностей. Найчастіше це почуття називають терміном "дежавю". Ми розповімо, що означає, якщо бачиш дежавю.

Чому виникає почуття дежавю

Якщо ви коли-небудь замислювалися, як пояснити ефект дежавю, то доведеться попрощатися з думками про екстрасенсорні здібності і магію. Ефект дежавю, насправді, просто пояснюється процесами в мозку людини.

У момент відчуття дежавю відбувається конфлікт, а точніше помилка мозку. Він моментально перебудовує короткочасну пам'ять в довготривалу і через це дає моменту, який ви тільки що побачили (якщо говорити простими словами) смак минулого. Вам здається, ніби це вже було і було давно, хоча насправді, ви бачили цей момент усього лише секунду тому.

відео дня

Чим небезпечно дежавю

Момент, коли вам здається, що подібну подію з тими ж фактами ви вже переживали - нормальний і трапляється з кожним періодично. Однак є важлива умова, про яку варто пам'ятати. Ефект дежавю не повинен траплятися з вами постійно. Якщо ви регулярно проживаєте сьогодення, як спогади про минуле - варто звернутися до лікаря. Це свідчить про порушення.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти