StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 8 лютого: від чого треба утриматися на Захарії

7 лютого 2024, 08:36
Дізнайтеся, що вважається невідповідним на сьогоднішній день.
Яке сьогодні свято
Яке сьогодні свято / Колаж Главред, фото flickr (Nathaniel_U), diomedes2

8 лютого - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в день пам'яті старозавітного пророка Захарії.

Яке свято 8 лютого

Свята у світі:

відео дня
  • День нірвани
  • День підкидання монетки
  • Міжнародний день боротьби з епілепсією

Церковне свято 8 лютого

8 лютого за новим церковним календарем в Україні відзначають день пам'яті старозавітного пророка Захарії.

Пророк Захарія є одним із дванадцяти малих пророків у Біблії. Його книга, що складається з 14 розділів, є найоб'ємнішою серед книг малих пророків і відома також як "Книга надії".

Пророчі послання Захарії відносяться до періоду між 520 і 517 роками до нашої ери, коли Зорававель приступив до остаточного відновлення храму Соломона в Єрусалимі. Захарія, діючи як пророк Господа, відігравав ключову роль у цьому процесі відновлення.

У своїх пророцтвах Захарія пророкував пришестя Ісуса-Месії, Його урочистий вхід до Єрусалима, розп'яття, зраду за 30 срібняків і багато іншого. Пізніше апостоли, розповідаючи про життя Ісуса, посилалися на пророцтва Захарії. Згідно з євангелістом Матвієм, пророка Захарію було вбито в Храмі (Матв. 23:35).

Образ і послання пророка Захарії закликають кожного християнина не шкодувати зусиль і ресурсів для відновлення і будівництва храмів, які є живими свідками надії та віри, а також гарантом національної єдності та довговічності.

Що не можна робити 8 лютого

Відповідно до звичаю, використання точильних інструментів, таких як ножі та інші ріжучі предмети, за винятком секаторів, вважається невідповідним на сьогоднішній день. Тому 8 лютого рекомендується утриматися від проведення хірургічних операцій і відвідувань стоматолога, якщо це можливо. Краще перенести такі заходи на інший день.

Іменини 8 лютого

8 лютого День Ангела відзначають: Аркадій, Ананій, Аммоній, Іоанн, Давид, Гавриїл, Йосип, Климент, Павло, Петро, Семен, Федір, Марія, Ірма, Берта.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти