StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 23 січня: що призведе до нещастя в день пам'яті св. Климента

22 січня 2024, 12:04
Згідно з народними запевненнями, в цей день не рекомендується спостерігати за падаючими зірками.
Який день 23 січня
Який день 23 січня / Колаж Главред, фото flickr (Antonio), pravlife

23 січня - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції і звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в день пам'яті святого Климента і учня його Агафангела.

Яке свято 23 січня

Свята у світі:

відео дня
  • День ручного письма

Церковне свято 23 січня

23 січня за новим церковним календарем в Україні відзначають день пам'яті святого Климента і учня його Агафангела.

Святий Климент, що жив в IV столітті, ріс в сім'ї, яка дотримувалася християнських переконань. У період голоду в Галатії язичники почали залишати своїх дітей, саме тоді Климент приймав їх в свій будинок, наставляючи в дусі благочестивого життя. Це призвело до того, що його обрали читцем, а потім висвятили дияконом і пресвітером. Крім того, він успішно залучив багатьох шанувальників ідолів до віри в Христа.

У період гонінь на християн, ініційованих царем Діоклетіаном, Климента викликали до себе з метою переконати його відректися від віри. Він не погодився, його довго мучили, але він залишався стійким. Потім його посадили в темницю, призначену для християн. Пізніше Климента відправили до імператора Максиміана, щоб той переконався в тому, що мученик не гине від тортур.

Святого Климента і його учня Агафангела піддали витонченим тортурам, але вони залишалися неушкодженими. Не знаючи, як вчинити з християнами, Максиміан наказав відсікти їм голови. Після смерті імператора голова була відрубана Агафангелу, а Климент, хоча і залишився в живих, передбачив своїй громаді, що його теж чекає смерть. Пророцтво збулося, і Святий також був обезголовлений воїнами.

Що не можна робити 23 січня

Згідно з народними запевненнями, в цей день не рекомендується спостерігати за падаючими зірками. Перекази свідчать, що порушення цієї заборони може призвести до нещастя або навіть швидкої смерті для тих, хто наважиться порушити заборону. Також варто уникати купання, оскільки вважається, що в найближчому майбутньому вам самим доведеться мати потребу в тому, в чому ви були скупими по відношенню до інших. Нехтування лінню, за повір'ями, може привести до лих і краху в різних важливих сферах вашого життя.

Іменини 23 січня

23 січня День Ангела відзначають: Геннадій, Клим, Серафим, Теодор, Федір, Євдокія, Катерина, Катаріна, Міліца.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти