StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 21 лютого: чому на св.Тимофія не можна пити алкоголь

20 лютого 2024, 11:51оновлено 21 лютого, 11:21
Не рекомендується пересаджувати, поливати або удобрювати кімнатні рослини.
Церковне свято 21 лютого: чому на св.Тимофія не можна пити алкоголь
Яке завтра свято/ Колаж Главред, фото afisha.bigmir.net/, freepik

21 лютого - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в день пам'яті преподобного Тимофія.

Яке свято 21 лютого

Свята у світі:

відео дня
  • Міжнародний день рідної мови
  • Всесвітній день комбучі
  • Всесвітній день екскурсовода

Церковне свято 21 лютого

21 лютого за новим церковним календарем в Україні відзначають день пам'яті преподобного Тимофія.

Святий апостол Тимофій походив із міста Лістри в Лікаонії, розташованого в Малій Азії. Він був приведений до Христа святим апостолом Павлом 52 року.

Під час першого візиту апостолів Павла і Варнави до Лікаонських міст, апостол Павло зцілив кульгавого від народження в Лістрі, після чого багато жителів міста прийняли віру в Христа. Серед них були майбутній апостол Тимофій, його мати Євніка та бабуся Лоїда.

Насіння віри, посіяне апостолом Павлом у серці святого Тимофія, приносило багатий урожай. Тимофій став відданим учнем апостола і згодом співпрацював із ним у проповіді Євангелія. Апостол Павло любив Тимофія, називаючи його у своїх посланнях коханим сином і дякуючи йому за вірність і відданість.

65 року апостол Павло висвятив Тимофія на єпископа Ефеської Церкви, якою Тимофій керував протягом 15 років. Перебуваючи у в'язниці в Римі й очікуючи свого мученицького смертного вироку, апостол Павло запросив Тимофія на останню зустріч.

Святий Тимофій закінчив своє життя мученицьким чином. В Ефесі язичники проводили свято на честь своїх ідолів, здійснюючи нечестиві обряди і пісні. Тимофій, ревнуючи про славу Божу, намагався зупинити і наставити їх на істинний шлях через проповідь про Христа.

У люті язичники напали на святого апостола, побивши його і камінням звернувши на нього. Святий Тимофій прийняв мученицьку смерть у 80 році. У IV столітті мощі святого апостола Тимофія було перенесено до Константинополя і поміщено в храм Святих Апостолів. Церква вшановує Тимофія в числі сімдесяти апостолів.

Що не можна робити 21 лютого

Не можна вживати алкогольні напої, інакше всі ваші попередні труднощі повернуться і будуть ще серйознішими. Згідно з нашими предками, споживання алкоголю в цей день може призвести до порушень розумових здібностей. Не рекомендується пересаджувати, поливати або удобрювати кімнатні рослини, оскільки це може призвести до їхнього швидкого в'янення.

Іменини 21 лютого

21 лютого День Ангела відзначають: Макар, Захар, Пергет, Никифор, Сава, Полікарп, Федір, Степан, Філадельф.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти