Радіодиктант 2023: де послухати, куди і коли відправляти

Радіодиктант 2023: дата / Колаж Главред, фото uml.ua, flickr (Sue Thompson)

Цього року українці писатимуть текст лауреатки Шевченківської премії Катерини Калитко.

Щороку в Україні проводять радіодиктант національної єдності. Саме цього дня українці перевіряють свої знання з української мови, і це триває понад 22 роки. Головред розповідає, коли цього року проводять радіодиктант і як до нього приєднатися.

Коли радіодиктант у 2023 році

Цього року радіодиктант українці писатимуть у День української писемності та мови, що припадає на кінець жовтня. Все тому, що раніше в Україні перенесли дати деяких свят.

Цього року свято відзначатимуть у новий календарний день – 27 жовтня , і ця дата збігається із проведенням радіодинктанту. Варто зазначити, що у попередні роки це свято відзначали 9 листопада.

Можливо, вам цікаво: Місячний календар на листопад 2023: коли найкраще планувати весілля та стригтися.

Текст озвучуватиме актор Олексій Гнатковський, відомий роллю у фільмі "Довбуш". Автором тексту для диктанту стане Катерина Калитко, відома поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреатка Шевченківської премії. Твір називається "Дороги України".

Де слухати радіодиктант

Диктант можна послухати у прямому ефірі 27 жовтня об11:00 на таких платформах:

Брати участь у диктанті може кожен охочий. Для тих, хто не зможе приєднатися до прямої трансляції, записи будуть доступні на YouTube-каналі "Українського Радіо" та на сторінках "Суспільного" у Facebook.

Як відправити радіодиктант

Текст радіодиктанту національної єдності буде оприлюднений у понеділок, 30 жовтня, о 11:00 на сайтах "Українського Радіо" та "Суспільне Культура".

Диктанти для перевірки можна надіслати поштою або на електронну адресу:

Більше цікавого:

Новини заразКонтакти