Чи можна їсти сало зі шкіркою - розвіюємо всі міфи

Чи можна їсти сало зі шкіркою / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров'я.

Сало - популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров'я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало - харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє "Вікіпедія".

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров'я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров'я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор - зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров'я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка - це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти