Що таке "страхополох": мало хто знає правильну відповідь

Що таке "страхополох"/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, скрін

Таке слово можна почути нерідко, проте не усі здогадуються, яке саме значення воно має.

Нерідко у розмові з іншими людьми можуть проскакувати такі слова, які можуть нам бути знайомими, але істинне значення яких ми не знаємо. До такого списку часто потрапляє і слово "страхополох" – не усі можуть точно пояснити, що саме воно означає.

Радимо також прочитати такий матеріал: "Зараз" і "тепер" – чому це не одне і те ж саме: яка відмінність між цими словами

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, яке значення має це слово і коли його потрібно вживати.

"Сила у відсутності страху, а не у кількості м’язів. До речі, про страх. Людину, яка всього боїться, називають не лише боягузом, а й страхополохом, страхопудом чи страшком. Ще є варіанти "заяча душа" і "не з хороброго десятка", – розповіла Багній.

Дивіться відео з поясненням, що таке "страхополох":

У тлумачному словнику української мови зазначається, що слово "страхополох" означає те ж саме, що боягуз.

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "давати наганяй". Ми усі час від часу чуємо подібні фразеологізми, але не усі знають, що вони насправді означають.

Також раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "переказувати гроші" чи "переводити гроші". Зі словом "гроші" можна вживати обидва згадані вище слова – і переказувати, і переводити. Але у кожному з цих випадків фраза матиме зовсім інше значення.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти