Чим заправляти салат на дієті: дієтолог назвала 3 найкращі варіанти

Чим заправляти салат на дієті/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Є три варіанти, якою олією можна заправляти салат при схудненні. І соняшникова олія до цього списку не входить, адже вона трохи важка для організму.

Якщо ви хочете скинути зайву вагу і зробити своє тіло стрункішим, то харчування – це найперше, на що варто звернути увагу. Але навіть якщо чільне місце у вашому раціоні займають різноманітні овочеві салати, варто бути з ними обережними, адже одна помилка призведе до того, що салати стануть вашими "ворогами", а не "друзями". І ця помилка – неправильно підібрана заправка до цієї страви.

Радимо також прочитати матеріал: Коли солити картоплю при варінні: відомий кухар розповів надзвичайний секрет, який здивує

Адже яким би дієтичним і корисним не був салат сам по собі, якщо заправити його, наприклад, майонезом, то всі ваші зусилля просто будуть зведені практично до нуля. Це буде не допомога для організму, а суттєвий удар по здоров’ю.

Дієтологиня Людмила Гончарова у коментарі на одному з телеканалів розповіла, що рослинні олії найкраще підходять для здобрювання салатів. Вона назвала три таких види олій, які будуть найвдалішим вибором, адже вони найкраще засвоюються:

У той же час вона зазначила, що соняшникова для організму трохи важка.

При цьому фахівчиня не радить використовувати сметану – цей продукт занадто жирний, особливо для людей, у яких проблеми із травленням. Також дієтолог суворо не рекомендує заправляти салати майонезом.

"Напевно не секрет, що майонез не є здоровим продуктом, навіть якщо ми його робимо в домашніх умовах. Коли ми збиваємо олію, ми її нагріваємо, і вона змінює свою біохімічну структуру", – зазначила дієтологиня Людмила Гончарова.

Щоб додати олії смаку, дієтологиня радить використовувати спеції, наприклад, часник, чебрець, прованські трави тощо. А найкраще віддавати перевагу соусам власного приготування.

"Ми можемо робити соуси на основі ягід, типу смузі. Тобто ми перетираємо сезонні овочі. Наприклад, смородина, ожина, лохина, чорниці, журавлина, аґрус… Я просто перетираю аґрус, і я туди нічого більше не додаю", – розповіла дієтологиня.

Фахівчиня не радить додавати у салати оцет і лимонну кислоту, адже вони шкодять слизовій. Але якщо хочеться чогось кисленького, то краще використовувати сік лимона.

3 базові заправки до овочевих салатів/ Інфографіка: Главред

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти