Як сісти на дієту і схуднути: wellness-дієтолог розкрила головну помилку всіх, хто худне

Яка дієта найефективніша для схуднення / 1zoom.ru

Якщо ви хочете знижувати вагу, то потрібно вибирати збалансований план харчування, пояснила в коментарі Главреду wellness-дієтолог Тетяна Кіхтєва.

15 вересня відзначається своєрідне міжнародне свято - День тих, що худнуть 2021.

Ожиріння стало вже глобальною проблемою, з якою стикаються як і благополучні країни (на зразок США), так і бідні держави, де у місцевих жителів низький рівень доходу.

Статистика стверджує, що найбільше повних людей проживає на Близькому Сході (ожиріння спостерігається у 65% серед місцевих жінок і 60% чоловіків). А ось найбільш стройняшок мешкає в азіатських країнах.

Читати такожНазвано п'ять найбільш марних дієтЯк схуднути в домашніх умовах - правильно (тобто без шкоди для здоров'я) й ефективно (тобто надовго), в коментарі Главреду пояснила wellness-дієтолог з медичною освітою, член Національної асоціації дієтологів і нутриціологів Тетяна Кіхтєва.

"Слово "дієта" в лексиконі тих, що худне, завжди асоціюється з жорсткими обмеженнями і заборонами. І мається на увазі, що "на дієту потрібно сідати", а значить, через якийсь час вона закінчиться. З точки зору психології - це в корені неправильний підхід. Якщо ви хочете знижувати вагу, то потрібно вибирати збалансований план харчування, який буде з вами протягом усього життя», – підкреслила лікар.

Топ продуктів, які не можна їсти при дієті

Кіхтєва також перерахувала продукти, які потрібно прибрати з раціону, якщо людина поставила собі за мету знизити вагу і зберегти досягнутий результат:

  1. Рафінований цукор.
  2. Трансжири (містяться в кондитерській випічці, сосисках, ковбасі, морозиві, цукерках, чіпсах, сухариках, фастфуді).
  3. Продукти з фруктозою.
  4. Солодкі напої.
  5. Салатні заправки з високою калорійністю.

Що можна їсти при схудненні: список

З іншого боку, існують і продукти, які навпаки рекомендується включати в меню дієти для зниження ваги:

  1. Різноманітні овочі та зелень.
  2. Фрукти: два середніх фрукта на день.
  3. Рослинні жири: авокадо, горіхи, рослинні масла (оливкова, лляна, масло авокадо, чіа та інші).
  4. Достатній обсяг харчових волокон - 28-30 г в день. Їх можна отримати з овочів, фруктів і цільнозернових продуктів, уточнила дієтолог.

"Ще важливо нормалізувати баланс "хороших» і "поганих" бактерій у кишечнику. "Хороші" бактерії люблять ферментовані продукти (квашена капуста, наприклад) і кисломолочні продукти, зроблені самостійно», – порадила наостанок Кіхтєва.

Раніше дієтологи назвали головні помилки тих, що худнуть. Дієти можуть бути небезпечними для здоров'я. Тому слід вивчити правильний режим харчування.

Нагадаємо, названий продукт, який допомагає стройнеть. Існує ідеальний продукт, який допомагає знижувати вагу.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти