StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно сушити волосся: секрети, які мають знати всі

22 лютого 2021, 04:33
Навіть якщо після душу ви сушите волосся природним шляхом, то це не означає, що ви не повинні з ним абсолютно нічого робити.
Не треба мити волосся перед сном / Instagram
Не треба мити волосся перед сном / Instagram

Ще в дитинстві багато хто з нас "увібрав" на все життя деякі звички по догляду за собою, які незрозуміло хто й коли нам нав'язав. Це стосується в тому числі й волосся: навіть в епоху гаджетів, коли інформація доступна чи не всім, жінки продовжують робити помилки.

Безперечно, мета у всіх одна - гарне волосся. Розкішна шевелюра здатна на дива і витягує будь-який образ - тому важливо стежити за її станом, і пам'ятати – що догляд – це не раз на два місяці піти до перукаря й підстригти кінчики. Треба ще, наприклад, кілька разів на тиждень мити волосся сирим яйцем - у нашому матеріалі Чому волосся потрібно мити сирим яйцем можете докладніше про це дізнатися.

Однак є помилки щодо догляду за волоссям, яких припускатися соромно, і вони стосуються найпростіших щоденних процедур. Про те, як правильно сушити волосся, повинні знати всі, і сьогодні про це ми вам розповімо.

Як правильно сушити волосся

Не використовуйте рушник

Це здається цілком природно - вийти з душу й огорнути волосся рушником. Але якщо ви не хочете, щоб ваше волосся сплуталося і почало витися, краще цього не робити. Треба промокнути волосся старою або непотрібною футболкою – це зробить його гладким. А потім акуратно видавіть залишки води, щоб волосся більше не було мокрим.

Не ігноруйте засоби для укладання волосся

Навіть якщо після душу ви сушите волосся природним шляхом (без фена), то це не означає, що ви не повинні з ними нічого робити. Помиляються ті, хто думає, що сушіння волосся на повітрі має бути ледачим. Потрібно нанести трохи гелю на волосся, поки воно висихає, а потім акуратно збити волосся руками для додання текстури. Це допоможе гарно укласти волосся, додасть йому об'єм і зменшить розпатланість.

Не грайте зі своїм волоссям

Так, часом нам бракує терпіння, і ми нескінченно проводимо руками по волоссю – гладимо його і смикаємо. Але цього робити не потрібно, як і посилено розчісувати, поки воно сохне. Річ у тім, що це викличе завивання волосся.

читайте такожНаймодніші асиметричні стрижки 2021, які омолоджують жінок: фотоНе забувайте укладати волосся

Можна вимити волосся, нанести трохи засобу для укладання і все – зачіска готова. Але для того, щоб після природного сушіння ваше довге волосся виглядало ще краще, зберіть його у тугий пучок, коли воно стане вологим. Потім, коли волосся повністю висохне, відпустіть пучок і легенько розчешіть волосся пальцями – отримаєте приголомшливі хвилі. Також можна заплітати волосся у дві коси в міру їх висихання - якщо, звичайно, хочете отримати хвилі.

Не мийте волосся перед сном

Якщо хочете, щоб ваше волосся мало гарний вигляд після природного сушіння, не мийте голову перед сном. Коли ви спите, ваше волосся може сплутатися, після чого зранку ви травмуєте волосся під час розчісування, а саме волосся вас не вразить.

Як правильно сушити волосся феном

Якщо чекати, поки волосся висохне природно, ви не можете, то намагайтеся дотримуватися цих рекомендацій під час сушіння феном:

  • Не тримайте фен занадто близько - відстань від фена до волосся має бути щонайменше 15 см;
  • Не намагайтеся сушити мокре волосся - в ідеалі сушити феном можна тільки вологе волосся;
  • Не намагайтеся висушити волосся до останньої "краплі" вологи.
  • Під час сушіння волосся використовуйте насадки для укладання, а не просто роздмух*йте волосся у різні боки, адже в результаті вам потрібна красива зачіска, а не хаос на голові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти