StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Одна бабця сказала": найбільші хибні уявлення про манікюр

9 квітня 2020, 13:57
Манікюр обріс страшилками і міфами, після прочитання яких багато жінок відмовляють собі в задоволенні мати гарні руки.
'Одна бабця сказала': найбільші хибні уявлення про манікюр
Назані найбільші хибні уявлення про манікюр / Instagram

У кожної жінки свій досвід в манікюрі. Одні скільки себе пам'ятають, завжди займаються нігтями і пробують всілякі новинки - щось їм подобається, інше йде до списку "ніколи більше не робити". Для них головне - йти в ногу з часом і не відставати від модних тенденцій.

Є ті, хто колись знайшов свій єдиний і неповторний вид манікюру, і більше жодних різких кроків.

А є ті, хто потрапив до криворукої майстрині манікюру, і цей негативний досвід залишив неприємний слід у їхній душі. Буває в соцмережах розповідають жахи в стилі "одна бабця сказала".

відео дня

Так манікюр обріс страшилками і міфами, після прочитання яких багато жінок відмовляють собі в задоволенні мати гарні руки - самі при цьому дивляться на тих, у кого гарний манікюр, із заздрістю.

Але заздрити не треба. Спробуйте спокійно розібратися, що правда, а що прикрашена вигадка. Зараз, коли манікюрні салони все одно закриті через карантин, з'явилася чудова нагода обнулити всі колишні уявлення про манікюр. А потім, коли карантин закінчиться, можна почати все з чистого аркуша.

Главред зібрав найбільші хибні уявлення про манікюр – почитайте, подумайте і починайте створювати красу на нігтях.

Манікюр шкідливий або корисний - найбільші омани про манікюр

Хибне уявлення 1 – Косметика для нігтів шкідлива

Тут ви повинні зарубати собі на носі, що нігті - це мертва шкіра. Тому ви не можете нашкодити нігтям. Саме тому ви можете прикрашати їх і експериментувати з ними. В той же час це не означає, що ви можете лити на свої нігті всілякі хімічні речовини. Ваші нігтьові ложа ще живі, та відсутність належного догляду за нігтями може призвести до пошкодження нігтів, вони почнуть розшаровуватися і ламатися.

Хибне уявлення 2 – Якщо на нігтях білі плями, то потрібен кальцій

Це міф родом з дитинства. А правда в тому, що білі плями на ваших нігтях не викликані дефіцитом кальцію та цинку. Це результати травми нігтів - десь ви ніготь придавили, і в тому місці з'явилася біла плямка.

Хибне уявлення 3 – Потрібно весь час відсувати кутикулу, щоб нігті краще росли

Це дуже небезпечна помилка. Справа в тому, що завдання кутикули - захищати нігті. Натискання або розрізання кутикули відкриває пори в шкірі, і вони можуть впустити бактерії і грибок у ваш кровотік. За необхідності легенько притисніть кутикулу, разом з тим масажуйте її маслом для кутикули. Якщо ви поріжете кутикулу, вона буде ще більше зростати.

Хибне уявлення 4 - Нігті повинні дихати

Дивно, але у це старе, як світ, хибне уявлення, багато хто досі вірить. Крім того, деякі манікюрниці цю нісенітницю теж іноді кажуть. Але пора б вже змиритися з тим фактом, що нігті — це мертві клітини шкіри. Ви нічого не можете зробити, щоб допомогти їм дихати, тому що вони не можуть дихати!

Хибне уявлення 5 - Штучні нігті зіпсують ваші нігті

Сьогодні існує багато казок про штучні нігті. Найпопулярніша свідчить про те, що штучні нігті шкодять вашим власним нігтям. Це неправда, тому що самі по собі штучні нігті не є шкідливими, а ось клей, який використовують, щоб їх приклеїти, може викликати певну реакцію. Саме тому важливо використовувати гарний клей!

Хибне уявлення 6 - Гель-лак псує нігті

Манікюр гель-лаком дійсно зможе зіпсувати нігті. Як правило, це відбувається через помилки під час зняття матеріалу. Якщо здирати лак з нігтя тонкою плівкою, разом з ним відійде і верхній шар нігтя. Якщо ж робити усе правильно і використовувати професійні засоби, нігті залишаться здоровими і неушкодженими.

читайте такожМанікюр на короткі нігті вдома - манікюр марсала і червоні нігті: фотоНагадаємо, раніше Главред підготував просту, покрокову інструкцію, яка допоможе швидко зняти гель-лак самостійно вдома, при цьому ваші нігті не будуть пошкоджені і збережуть здоров'я. Для того, щоб зняти гель-лак, знадобиться засіб для зняття лаку з ацетоном 100%, ватні диски, пилочка, манікюрні палички та фольга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти