Бюлетені в каструлі, душ з кави і динозаври-агітатори: які несподівані курйози сталися на виборах-2020

26 жовтня 2020, 10:46
За даними Комітету виборців України, майже скрізь по країні були зафіксовані порушення.
вибір
25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори 2020 / УНІАН

У неділю, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори 2020. Українці обирали депутатів місцевих рад та сільських, селищних, а також міських голів. Явка на виборах 2020 була рекордно низькою. Майже скрізь по країні, за даними Комітету виборців України, були зафіксовані порушення.

Зокрема, не дотримувалися протиепідемічні заходи, проводилася незаконна агітація, на деяких дільницях не пускали спостерігачів. Були і курйозні ситуації - наприклад, використання каструлі замість сейфа, динозаври-агітатори і креативні кабінки для голосування.

Каструля замість сейфа

У Дніпрі бюлетені, яких було близько п'яти тисяч, не помістилися в старий шкільний сейф, тому на виборчій дільниці викрутилися як могли. За правилами, бюлетені повинні зберігатися в вогнетривкій ємності, тому їх помістили в каструлю і залишили під наглядом поліції.

Каструля замість сейфа в Дніпрі
Каструля замість сейфа у Дніпрі / Фото suspilne.media

Сейф розрізали болгаркою

На одній з дільниць у Верхньому Рогачику Херсонської області в сейфі з бюлетенями заклинило замок, повідомляє поліція області. На допомогу викликали бійців служби надзвичайних ситуацій, які під наглядом поліції зрізали замок болгаркою.

Бюлетені залишилися неушкодженими. Дільниця почала працювати на годину пізніше.

Бюлетені в каструлі, душ з кави і динозаври-агітатори: які несподівані курйози сталися на виборах-2020
Бійці ДСНС допомогли розкрити сейф / Фото facebook.com/khersonpolice.official

Замінування виборчої дільниці

У Вінницькій області в селищі Тиврів і двох навколишніх селах намагалися зірвати вибори одразу на трьох виборчих дільницях. Після обіду невідомий телефоном повідомив, що приміщення, де триває голосування, заміновано.

На місце виїхали вибухотехніки та кінологи. Людей евакуювали, а будівлю перевірили. Вибухівку не знайшли, натомість робота комісії була паралізована на кілька годин. Поліція шукає псевдомінера.

Душ з кави

В Ірпені було "гаряче" - на дільничній комісії в коледжі кандидат Антон Головенко облив спостерігача кави через те, що той зробив зауваження про агітацію на дільниці. З'ясовувати, що сталося, приїхав інший кандидат у депутати до облради — Ігор Колтунов. Суперечка переросла у бійку. Виборцям довелося рознімати чоловіків.

Динозаври-агітатори

У Херсоні люди, переодягнені в динозаврів, вийшли на вулиці, щоби закликати людей прийти на вибори. Імовірно, це була форма прихованої агітації - раніше кандидат в мери Ігор Колихаєв перед виборами піарився на безкоштовному парку динозаврів.

Чоловік прийшов у протигазі

У Харкові чоловік прийшов на виборчу дільницю в протигазі та рукавичках. Таку амуніцію виборець обрав імовірно тому, що боявся заразитися коронавірусом.

Бюлетені в каструлі, душ з кави і динозаври-агітатори: які несподівані курйози сталися на виборах-2020
Фото 24tv.ua

Креативні кабінки в Житомирі

В Житомирі кабінки для голосування на місцевих виборах-2020 зробили з ганчірок, ширми для лялькового театру і килимів.

"На житомирських дільницях проходить креативний конкурс зі створення кабінок для голосування. За даними ЗМІ, спонсор конкурсу - місцеві підрядники, які не забезпечили ділянки нормальними кабінками", – йдеться в повідомленні в Telegram-каналі Новинач.

Нелегальна виборча дільниця

У селі Соснівка Конотопського району Сумської області незаконно працювала виборча дільниця. Її відкрили як "додаткову" в центрі села.

Незаконна виборча дільниця працювала у місцевому Будинку культури. Дільниця діяла під ідентичним номером, як і справжня ДВК – 590211. Там виборцям видавали бюлетені, надруковані "своїми силами".

Роботу "фейкової" виборчої дільниці припинили працівники поліції.

Президента Зеленського атакувала активістка Femen

На дільниці, куди приїхав Володимир Зеленський з дружиною, провела свою акцію Фемен. Коли президент з першою леді йшли до дільниці, вибігла дівчина. Задерла спідницю червоного кольору. Акція була двосекундна, дівчину одразу заламала охорона президента. На вивороті спідниці було написано Zexist. Дівчина була без нижньої білизни. Волосся у неї на лобку було пофарбовано в зелений колір.

Пізніше стало відомо, що стосовно дівчини склали адмінпротокол за дрібне хуліганство. Найімовірніше їй загрожує штраф або громадські/виправні роботи.

Маску віддав бабусі, рукавички погриз собака

Увагу привернув і неповнолітній хлопець, який проводив всеукраїнське опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.

Віталій не дотримувався заходів безпеки під час карантину. Він проводив опитування без маски, пояснивши це тим, що віддав свою маску бабусі, а потім забере, як вона проголосує. Рукавички, за словами юного інтерв'юера, погриз собака.

Пізніше глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко заявив на брифінгу, що участь неповнолітніх у президентському опитуванні - це або провокація, або самодіяльність на місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти