МВФ і Україна попередньо домовилися про нову програму співпраці

22 травня 2020, 07:35оновлено 22 травня 2020, 08:19
Переговори закінчилися, тепер угода буде затверджуватися керівництвом Фонду та Виконавчою радою МВФ.
МВФ
Нова програма stand by розрахована на 18 місяців/ Reuters

Міжнародний валютний фонд і офіційний Київ досягли угоди про нову програму співпраці stand by на суму в п'ять мільярдів доларів. Про це йдеться в офіційному повідомленні МВФ.

Переговори з українською владою завершилися 21 травня. Програма розрахована на 18 місяців.

"Новий stand-by із запитуваним доступом в розмірі 5 млрд доларів США буде спрямований на забезпечення платіжного балансу та бюджетної підтримки, щоби допомогти владі усунути наслідки COVID-19... Це буде гарантувати, що Україна буде готова повернутися до зростання і відновити більш широкі реформи, коли криза закінчиться", - йдеться в заяві.

відео дня

Також очікується, що ця домовленість "стане каталізатором додаткової двосторонньої та багатосторонньої фінансової підтримки".

Попередня угода ще буде затверджуватися керівництвом Фонду та Виконавчою радою МВФ. Очікується, що процес розгляду відбудеться найближчими тижнями.

читайте такожВ ім'я МВФ в українців відбиратимуть останнє

Нагадаємо, на прес-конференції 20 травня резидент Володимир Зеленський заявив, що Україна підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом в травні.

Як повідомляв Главред, раніше міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що Україна може отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми до кінця весни. Водночас, в Нацбанку заявили про те, що кошти від МВФ будуть зараховані в найближчі кілька тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти