Зеленський веде небезпечну фінансову політику - Foreign Policy

Володимир Зеленський / УНІАН

В американському виданні Foreign Policy стверджують, що українська влада на чолі з Володимиром Зеленським шукає способи обійти умови надання кредиту МВФ.

Розмір держборгу України постійно зростає, а фінансова політика влади країни на чолі з президентом Володимиром Зеленським ситуацію нітрохи не виправляє, а лише посилює. Таку думку висловив експерт і глава українського департаменту в компанії REDD Intelligence Ілля Тимченко в статті для американського журналу Foreign Policy.

Як пише автор, Міжнародний валютний фонд (МВФ) згоден і далі видавати кредити Україні лише за умови, що офіційний Київ буде проводити реформи, які в перспективі знизять залежність українського бюджету від міжнародної фінансової допомоги.

Однак, зазначає Тимченко, українська влада шукає способи обійти умови МВФ. Експерт вважає, таку стратегію України небезпечною, оскільки вона загострює відносини Києва з США і країнами Західної Європи (які разом є основним джерелом коштів для МВФ).

Крім того, пише Тимченко, через проблеми в боротьбі з корупцією подальші виплати Україні з боку МВФ можуть опинитися під загрозою. Він вважає, що Офіс президента Зеленського не наважується вживати рішучих заходів проти системної корупції ‒ в тому числі і через занадто більшої плинності кадрів у цьому відомстві. Більш того, ймовірно, що нинішня влада може залишити проблему держборгу на розсуд майбутніх адміністрацій.

Читати такожG20 не віднесла Україну до країн із замороженими боргами

Переговори України з МВФ:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти