Горілка, коньяк і вино різко подорожчають: в Україні злетять ціни на алкоголь

Алкоголь в Україні подорожчає / Колаж: Главред, Фото: ua.depositphotos.com, Pixabay/congerdesign

В Україні очікується підвищення роздрібних мінімальних цін на алкоголь.

Мінімальні ціни на алкоголь в Україні планують підвищити вже найближчим часом. При цьому варто очікувати найбільше підвищення цін на вина.

Такі новації міститися в проекті постанови Кабінету міністрів. Документ доступний для ознайомлення на порталі Міністерства економіки.

Відповідно до нововведень очікується підвищення роздрібних мінімальні цін на алкоголь.

Що подорожчає в Україні:

Українські чиновники кажуть, що нинішній розмір мінімальних діє з 2021 року і він вже далекий від реальних витрат, які несуть господарюючі суб'єкти на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв.

Як зміняться мінімальні роздрібні ціни:

Додамо, що в Україні вводиться диференційований рівень мінімальних роздрібних цін на звичайні (не ігристі) вина, вина, вермути та інші зброджені напої в залежності від виду і ємності тари/упаковки: в скляній та іншій тарі ємністю 0,7 літра і в упаковці типу Tetra-Pak і Bag in box, металеві банки з харчового алюмінію, полімерні пляшки марки ПЕТФ ємністю 1 літр.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні різко підвищують ціни на алкоголь. Відбудеться підвищення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки запропонували підвищити мінімальні відпускні ціни на деякі види алкогольних напоїв.

Раніше повідомлялося, що в українських мережах роздрібної торгівлі пішли в зростання ціни на алкогольні напої. Цінники підвищилися в провідних супермаркетах.

При цьому подорожчання торкнулося як горілки, так і вина, а також пива.

Читайте більше:

Новини заразКонтакти