ПриватБанк посилив правила прийому валюти в терміналах: що сталося

Долари, обмін валют / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні велика фінансова установа "ПриватБанк" нещодавно посилила правило прийому доларів і євро в терміналах і пунктах обміну.

В Україні "ПриватБанк" посилив правила прийому доларів і євро в терміналах і обмінниках. Про це повідомляє портал "Обозрєватєль".

Також є інформація, пункти валютного обміну стали уважно вивчати кожну купюру і масово відмовляються приймати банкноти, на яких є потертості, сторонні знаки, плями.

Ще минулого тижня в соціальних мережах українці почали писати про те, що можна здати потерту, стару або має плями купюру в терміналі або банкоматі "ПриватБанку". Мовляв, обмінники відмовляються приймати такі долари, а от з банківськими апаратами проблем немає.

Однак з 29 травня термінали і банкомати "Привату" валюту приймати перестали. Тепер здати долари або євро можна тільки в касі банку. При цьому касир уважно, як і в пункті обміну, вивчить кожну банкноту. А купюри, які мають будь-які пошкодження або плями, можуть запропонувати відправити на обмін в форматі incasso.

Проблеми можуть виникнути з купюрами, які:

Залежно від ступеня зношеності або пошкодження купюри (у форматі incasso) розмір комісії може становити від 5 до 50%. У банках комісія може бути нижче, а у посередників, при високій комісії, гроші можуть віддати відразу.

Приймати долари зобов'язані, якщо у купюри:

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що США рассматривают можливість вилучення з обігу купюри в $100. З такою пропозицією виступив один із співробітників експертної групи Американського Інституту Гувера Марк Куналакіс.

Експерт вважає, що таке рішення допоможе західним санкціям боротися проти Росії.

"Більшість росіян не постраждали від західних санкцій, але є одна річ, яку Міністерство фінансів США може зробити, щоб чинити реальний політичний тиск на Володимира Путіна – негайно припинити обіг і використання 100-доларових банкнот в РФ", — сказав експерт.

Інші новини:

Новини заразКонтакти