У Чехії відновлюють видачу робочих віз для українців

24 травня 2020, 18:17оновлено 25 травня 2020, 02:12
Офіційна Прага констатує, що країна потребує українських працівників.
Чехія
Чехія запрошує українців на роботу / radio.cz

Дипломатичні представництва Чехії в Україні поновлюють прийом заявок на видачу віз для працівників із України, які будуть затребувані на ринку праці.

Як інформує прес-служба МЗС Чехії, генеральне консульство у Львові почало приймати візові анкети та документи вже з 22 травня.

Наступного тижня розпочне роботу Посольство Чехії в Києві, консульський відділ буде готовий приймати заявки від бажаючих поїхати на заробітки.

У відомстві констатували, що в пріоритеті будуть анкети тих кандидатів, які готові вирушити в Чехію на сезонні роботи. Також можуть подавати найближчим часом заявки працівники сфери охорони здоров'я, соціальних служб, науковці, висококваліфікований персонал – такі заявки будуть розглянуті і схвалені в першу чергу.

читайте такожВ Італії стартувала масова легалізація заробітчан"Після серії переговорів із українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Мета полягає в тому, щоб допомогти чеській системі охорони здоров'я і сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону", — зазначив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек.

Наголошується, що українці, які проживають в Чехії, можуть подавати документи на продовження тимчасового проживання. Це стосується студентів, їхніх родичів та інших шукачів.

У МЗС наголосили, що подача документів за допомогою візових центрів в Україні поки неможлива, оскільки після карантину вони ще не відновили роботу.

Як раніше повідомлялося, пандемія коронавіруса не є причиною для перегляду умов безвізового режиму з Україною. Про це заявила заступник голови Гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова.

Нагадаємо, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, коли і за яких умов в Україні буде прийматися рішення про відкриття пунктів державного кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти