Вторгнення у Білорусь: у Тихановської відповіли на погрозу Путіна

27 серпня 2020, 19:33оновлено 27 серпня 2020, 20:24
Те, що відбувається в Білорусі, є внутрішньою справою країни, заявили у Координаційній раді опозиції.
Путина
Володимир Путін заявив про готовність ввести силовиків РФ у Білорусь / Reuters

У Координаційній раді білоруської опозиції, створеній за ініціативою Світлани Тихановської, оцінили заяву президента РФ Володимира Путіна про можливість використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.

Білоруські опозиціонери підкреслили, що формування на території РФ угруповань для використання на території Білорусі суперечить міжнародному праву, йдеться в заяві ради.

"Висловлюємо жаль, що за запитом чинного президента, який повинен виступати гарантом Конституції, у Російській Федерації сформований резерв із співробітників правоохоронних органів для їх використання на території Білорусі", - йдеться в документі.

У Координаційній раді додали, що те, що відбувається в Білорусі є внутрішньою справою країни, при цьому зовнішнє втручання в будь-якій формі неприпустиме, а проблеми внутрішньої політичної кризи повинні вирішуватися виключно в рамках конституційного поля, в рамках закону і мирними засобами без зовнішнього втручання.

читайте також"Будемо мочити": Лукашенко розповів про розмову з " другом Путіним"

Нагадаємо, Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.

За його словами, Олександр Лукашенко попросив сформувати резерв зі співробітників правоохоронних органів, яких можуть перекинути для розгону демонстрантів.

читайте такожПутін офіційно оголосив, що готує вторгнення в Білорусь

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Москва в рамках домовленостей з Мінськом може надати всебічну військову допомогу його режиму на першу вимогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти