Разом із Протасевичем у Білорусі затримали росіянку: ЗМІ з'ясували, хто вона

24 травня 2021, 10:22
Софія Сапега навчається в магістратурі Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі. Вона летіла в літаку разом з Протасевичем з Афін до Вільнюса.
Софія Сапега
Софія Сапега є дівчиною Романа Протасевича / Фото instagram.com/sapega_sofia

23 травня білоруські силовики затримали опозиційного блогера, творця телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича. Разом з ним після екстреної посадки літака авіакомпанії Ryanair був затриманий ще щонайменше ще один пасажир - 23-річна громадянка Росії Софія Сапега.

Вона навчається в магістратурі Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі за програмою Міжнародне право і право Європейського Союзу, повідомляє BBC. Видання зазначає, що Софія Сапега є дівчиною Романа Протасевича.

"Європейський гуманітарний університет прикладає всі зусилля для якнайшвидшого звільнення Софії", - заявив виданню офіційний представник вишу Максим Мілта.

відео дня

Тим часом білоруське видання Наша Нива зв'язалося з батьком Софії Сапеги, і той підтвердив її затримання. Вона летіла в літаку разом з Протасевичем з Афін до Вільнюса.

читайте такожБатько білоруського опозиціонера Протасевича прокоментував арешт сина в Мінську

Затримання Романа Протасевича - про що раніше писав Главред:

  • 23 травня в Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб".
  • США вимагають від Білорусі звільнити затриманого колишнього головного редактора інтернет-ресурсу Nexta Романа Протасевича. Із засудженням дій Мінська виступила низка європейських країн.
  • Крім того, вісім країн вимагають закрити небо над Білоруссю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти