"Б'ють та травлять хлоркою": з'ясувалося моторошні подробиці про чоловіка Тихановської

13 серпня 2020, 20:39
Чоловіка суперниці Олександра Лукашенка утримують в карцері в жахливих умовах.
Тіхановском
Чоловіка Тіхановском тримають в карцері / Reuters

У кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської заявили про масові фальсифікації, а також повідомили, що її чоловік перебуває у карцері.

Про це розповіла довірена особа Тіхановском Зінаїда Михнюк в ефірі каналу Україна 24.

"Я очолюю незалежні профспілки в Брестському регіоні і знаю тільки те, що знає вся Білорусь: що вона (Тіихановська - ред.) пішла в Центральну виборчу комісію подати заявку про те, що вибори ми вважаємо фальсифікованими. Я хочу сказати про Брест, що більшість ділянок підрахували правильно, і всюди Тихановська набрала 60%. А є дільниці, де мають бути повторні вибори. Тому ми вважаємо - ми вийшли мирним протестом за свій голос", - сказала вона.

відео дня

Михнюк допускає, що відеозвернення із закликом припинити протести Тихановську змусили записати силою.

читайте також"Нехай подумають, на що ми пішли": в Білорусі звільнився керівник пулу журналістів Лукашенко

"Я готувала зустріч Тихановської з виборцями в Брестській області, і у нас були відомості, що проти неї готуються провокації. Я тримала мобільник, а Світлана вибачалася перед присутніми громадянами, яких було близько трьох тисяч. Тому я не виключаю, що були погрози, під дулом пістолета вона говорила те, що говорила. Тому що у неї чоловік у в'язниці, у неї двоє дітей. Наскільки мені відомо, її чоловіка постійно тримають у карцері, постійно б'ють, хлоркою там кожен ден ... Кажуть, що його здоров'я похитнулося, але ми в це не віримо ", - сказала вона.

Нагадаємо, 11 серпня було опубліковано звернення кандидата на посаду президента Білорусі Світлани Тихановської, в якому вона закликала активістів зупинити протести проти результатів виборів.

Пізніше вона була змушена залишити територію Білорусі та відправитися до Литви. Білоруські прикордонники показали відео моменту перетину кордону Тихановською.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти