У США розкрили плани Байдена щодо України та Білорусі у Євросоюзі

28 лютого 2021, 14:43оновлено 28 лютого 2021, 16:02
Вашингтон має намір відреагувати на дії Росії у Білорусі.
Байден
Байден підтримує інтеграцію України та Білорусі до ЄС - конгресмен / Reuters

Президент США Джо Байден налаштований посприяти вступу до Європейського Союзу України та республіки Білорусь. Глава Білого дому добре розуміє, які дії повинні бути реалізовані у Центральній Європі для того, щоб Захід ефективно відповів на дії Росії, заявила конгресвумен від Демократичної партії, глава групи підтримки України в американській Палаті представників Марсі Каптур, повідомляє Голос Америки.

За її словами, президент Байден підтримує розвиток Трансатлантичного співробітництва та євроінтеграцію України та Білорусі. США повинні дати відповідь на дії російської держави у білоруській республіці.

"Я переконана, що президент Джо Байден не потребує жодних додаткових знань з приводу того, що має бути зроблено в Центральній Європі (як відповідь США на події у Білорусі). Він повністю підтримує зміцнення Трансатлантичної спільноти і приєднання таких країн як Україна та Білорусь до Євросоюзу. Такі ж самі цілі і в мене", - уточнила Каптур.читайте такожБайден зробив заяву в сьому річницю окупації Криму

Також вона піддала критиці главу Білорусі Олександра Лукашенка, який замість прагнення до компромісу вирішив звернутися за допомогою до Росії. Політикиня сподівається, що щодо білорусів і росіян, які причетні до порушень прав людини у Білорусі, будуть розширені американські санкції.

"США повинні розширити санкції щодо тих, хто займається у Білорусі злочинною діяльністю, зокрема щодо співробітників спецслужб і МВС, а також щодо росіян, причетних до білоруських подій", - підкреслила Каптур.

Співпраця України та США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти