У США звинуватили Росію в дестабілізації ситуації на Донбасі

2 квітня 2021, 00:31
Росія нарвалася на критику США через ескалацію на Донбасі.
Нед Прайс
Нед Прайс звинуватив Москву в ескалації і провокаціях / Reuters

Держдеп США звинуватив Росію в дестабілізуючих діях на Донбасі. Так, під час брифінгу представник відомства Нед Прайс звинуватив Москву в ескалації і провокаціях.

У відомстві знову зазначили, що США обговорюють стурбованість щодо цієї зростаючої напруженості і порушення режиму припинення вогню з колегами по НАТО.

"Російські дестабілізуючі дії підривають наміри щодо деескалації, досягнуті за угодою під егідою ОБСЄ в липні минулого року. Крім того, ми знаємо про повідомлення українських військових про пересування російських військових на кордоні з Україною", - заявив Прайс.

У той же час, 1 квітня, посли НАТО провели зустріч на тлі того, що Росія стягує свої війська на кордон з Україною. У зв'язку з цим в НАТО висловили стурбованість.

читайте такожКулеба просить посилити тиск на Росію через ескалацію на Донбасі

Як пише Reuters, дипломати обговорили ескалацію на Донбасі. Представник НАТО сказав інформагентству, що Москва підриває мирні зусилля на сході України.

"Союзники поділилися своєю стурбованістю з приводу недавніх великомасштабних військових дій Росії в Україні і навколо неї. Союзники також стурбовані порушенням Росією угоди про припинення вогню в липні 2020 року, в результаті якого минулого тижня загинули чотири українські солдати", - сказав він.

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент України Володимир Зеленський 26 березня висловив співчуття у зв'язку із загибеллю українських військових в результаті загострення Росією конфлікту на Донбасі і закликав усіх лідерів країн нормандського формату докласти зусиль до збереження режиму перемир'я на сході України.
  • 31 березня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Глава української делегації Леонід Кравчук запропонував досягти домовленостей про нове перемир'я з 1 квітня. Однак російська сторона не підтримала дану ініціативу.
  • За словами спікера делегації Києва в ТКГ Олексія Арестовича, росіяни заявили, що вжитих заходів достатньо для домовленостей щодо перемир'я на Донбасі, тоді як в нових заходах немає необхідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти