У Росії штам Дельта вбиває людей пачками: у Москві рекордна кількість смертей

24 червня 2021, 16:02оновлено 24 червня 2021, 18:36
За словами мера Москви Собяніна, столиця РФ знаходиться майже на піку захворюваності. Всього за останню добу в Росії було виявлено 568 смертей від COVID-19.
Швидка допомога
У Росії штам Дельта вбиває людей пачками / Reuters

У Москві і Санкт-Петербурзі другий день поспіль фіксують рекордне кількість померлих від коронавірусу-19 людей. Про це повідомляють російські ЗМІ та оперативний штаб російської столиці.

24 червня там повідомили про 92 і 99 смертей відповідно. За минулу добу, 23 червня, виявили 88 летальних випадків в столиці РФ і 93 в Санкт-Петербурзі.

За словами мера Москви Собяніна, столиця РФ знаходиться майже на піку захворюваності. Всього за останню добу в Росії було виявлено 568 смертей і 20 182 нових випадки COVID-19 — це максимальна цифра з січня 2021 року.

З початку пандемії в Росії зафіксовано 5 388 695 випадків коронавірусу. За весь період померло 131 463 людини, одужали 4 915 615.

Варто відзначити, що така ситуація з коронавірусом в сусідній Росії виникла через попадання і поширення в країні "індійського" штаму коронавірусу "Дельта", який є найагресивнішим і найбільш заразним.

читайте такожВ ЄС стартувала експертиза вакцини від коронавірусу з Росії Супутник V

Нагадаємо, раніше, 11 серпня 2020 року, про реєстрацію вакцини від коронавірусу Супутник V заявив президент РФ Володимир Путін. Він також розповів, що одна з його дочок пройшла процедуру вакцинації даним препаратом.

Ефективність російської вакцини Супутник V від коронавірусу в ході першого проміжного аналізу даних третьої фази досліджень склала 92%. Директор Центру імені Гамалеї Олександр Гінцбург заявив, що можна починати масову вакцинацію.

У Всесвітній організації охорони здоров'я розкритикували процес ліцензування російської вакцини. У ВООЗ акцентували увагу на тому, що вакцина не пройшла належних клінічних досліджень. Тому на даний момент не можна зробити висновок про безпеку та ефективність препарату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти