У Росії проходять нові протести, силовики почали затримання

14 лютого 2021, 14:56
У РФ люди вийшли на акцію солідарності з політв'язнями.
У Росії проходять нові протести, силовики почали затримання
У Росії почалися нові акції протесту / Дождь

У Росії проходять акції солідарності з політв'язнями. Люди прийшли підтримати тих, хто перебуває в ізоляторі у Сахарово, а також Юлію Навальну.

У Москві, за оцінками Дождя, на акцію прийшли понад 160 жінок і дівчат.

Учасниці вишикувалися в ланцюг на Старому Арбаті. Багато принесли сердечка з паперу. Одна з активісток в ланцюзі солідарності прийшла з портретом свого вбитого сина, вона виступає за чесні суди, повідомляє телеграм-канал Avtozak LIVE.

Учасниці ланцюга скандують "Свободу політв'язням" і "Любов сильніше страху".

Поліція перебувала приблизно в 50 м від місця дії і не втручалася в хід акції, неподалік стояли автобуси зі співробітниками Росгвардіі. Незабаром до місця проведення акції прийшли активісти руху SERB, які спробували спровокувати учасників.

Аналогічна акція пройшла в Санкт-Петербурзі. Понад 70 осіб вишикувалися в ланцюг солідарності біля меморіалу жертвам політичних репресій на Воскресенській набережній. Учасники читали вірші Анни Ахматової.

Відзначимо, що акції проходять і в інших регіонах Росії. У Казані пройшов мітинг проти репресій і затримань, узгоджений з владою. На площу Тисячоліття прийшли кілька сотень людей.

У Росії проходять нові протести, силовики почали затримання
/ Ъ-Казань

Після мітингу силовики почали затримання його учасників.

Протести в Росії:

  • 31 січня поліція під час акцій на підтримку політика Олексія Навального по всій Росії затримала вже більше п'яти тисяч осіб.
  • Найбільше затриманих учасників протестів у Москві. У лідерах за кількістю затриманих також Владивосток, Красноярськ і Новосибірськ.
  • Поліція масово застосовує силу до протестувальників. Серед мітингувальників багато постраждалих.
  • Як відомо протести в Росії почалися після арешту опозиційного політика Навального. 17 січня він повернувся до Росії з Німеччини, де відновлювався після отруєння. На прикордонному контролі в аеропорту "Шереметьєво" політика затримали, а наступного дня заарештували на 30 діб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти