У РФ знайшли спосіб обійти відмову ЄС від сертифікації Північного потоку-2

2 січня 2021, 21:57оновлено 3 січня 2021, 01:25
Росіяни розглядають варіант залучення вітчизняної компанії.
Північний потік-2
Північний потік -2 може сертифікувати компанія з РФ / Фото : Reuters

У Росії експерт фінансового університету при уряді Росії, провідний аналітик Фонду національної енергетичної безпеки Ігор Юшков заявив, що є варіанти виходу з ситуації у зв'язку з відмовою норвезької компанії Det Norske Veritas сертифікувати газопровід Північний потік-2 після завершення його будівництва через американські санкції щодо проекту.

У коментарі RT він заявив, що європейські компанії дуже побоюються санкцій і однозначно відмовляться працювати всупереч обмеженням, тому на їх допомогу сподіватися марно.

"Навіть якщо сам Євросоюз буде давати гарантії, що будуть знайдені інструменти обходу санкцій, все одно Європейські комерційні компанії не підуть на порушення заборон", — переконаний аналітик.

читайте такожПутін прояснив питання майбутнього Північного потоку-2За словами фахівця, у Росії є варіант виходу з даної критичної ситуації. Він додав, що цілком можна залучити російську компанію для сертифікації проекту.

"Тому що з боку Євросоюзу подібних обмежень немає: вони не забороняють нікому нічого сертифікувати. Я думаю, що швидше буде обговорюватися питання, коли російська компанія отримує всі необхідні ліцензії та документи, що вона здатна сертифікувати подібні проекти, такі як "Північний потік-2", і саме вона видає сертифікати", — додав співрозмовник.

Північний потік-2

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти