У РФ депутат пояснив, чому влада не впорається з протестами за Навального

28 січня 2021, 18:47
На думку депутата, у російської влади й правоохоронців вкрай нешироке поле для маневру в питанні придушення протестів.
Протести, навальны
Депутат пояснив, чому влада не впораються з протестами за Навального / Reuters

У російської влади й правоохоронців вельми обмежені можливості в плані придушення протестів, які виникають в Москві через арешт політика-опозиціонера Олексія Навального. Про це на своїй сторінці в Facebook написав муніципальний депутат Дмитро Барановський.

На його думку, Якщо кількість затриманих перевищує 1,5 тисячі, то правоохоронна система влада РФ не зможе впоратися з ними.

"Система понад 1500 затриманих у Москві не перетравлює. ОВС вішаються від навантаження - оформляють всю ніч до ранку, спецприймачі забиті. У відсотках від числа людей, які виходять, це взагалі ніщо. Тобто ймовірність потрапити в автозак досить низька і буде знижуватися в міру того, як все більше людей будуть виходити на мітинг", ‒ сказав він.

На думку Барановського, в ході наступної частини протестів, які призначені на 31 січня, у влади залишиться тільки один метод - залякувати арештами й штрафами

"Більшість випустять до наступного мітингу - потрібно місця звільняти для нових. Якусь малу частину посадять на 10-15 діб - і місць у спецприймальниках на наступний мітинг 31 Січня стане ще менше! Можна навіть флешмоб зробити - прийти й відразу натовпом залізти в усі автозаки. "Шеф, нам, в Таганський!"Ось вони офігіють. Будуть, напевно, силою з автозаків викидати. Тому їх тактика буде як на спортивній рибалці - зловив, подивився, відпустив. Це протест не зупинить. Висновок простий - перед мітингом будуть залякувати арештами й штрафами, але реалізувати ці загрози масово неможливо фізично", ‒ сказав він.

читайте такожМасове повстання росіян: Путін вперше висловився про протести на підтримку Навального

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Масові протести в Росії пройшли 23 січня 2021 року. Люди вийшли підтримати опозиціонера Олексія Навального, який пережив отруєння речовиною Новачок, лікувався в берлінській клініці Шаріте, а після повернення в РФ був заарештований.
  • Політик стверджує, що до його отруєння причетний Путін.
  • Мітинги пройшли в десятках російських міст. ЗМІ повідомили, що у зв'язку з акціями було затримано майже 4 тисячі осіб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти