В опозиції Білорусі розповіли про головну слабкість режиму Лукашенка

13 вересня 2020, 09:29
З початку протестів на території Білорусі було затримано понад 10 500 осіб.
Протестувальники не бояться масових затримань - опозиціонер / Reuters
Протестувальники не бояться масових затримань - опозиціонер / Reuters

Безліч затримань під час масових протестів у Білорусі не лякають людей, які продовжують виходити на мітинги. Влада не здатна суттєво вплинути на настрій народу.

Про це заявив учасник Координаційної ради опозиції, голова об'єднання За свободу Юрій Губаревич в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, представникам силових структур не вдалося розігнати жіночий марш. Незважаючи на проведені ними заходи, учасниці змогли організувати колону в 10 тисяч учасниць і пройти вулицями Мінська.

Політик вважає, що коли протести мають масштабний характер, правоохоронці стикаються зі значними складнощами.

"Ми бачимо підхід: коли людей мало - люди без розпізнавальних знаків можуть вибігати і намагатися затримувати, коли людей багато - то силовики безсилі", - вважає Губаревич.

Наостанок опозиціонер підкреслив, що з моменту початку протестних акцій, згідно з даними Міністерства внутрішніх справ, було затримано понад 10,5 тисяч осіб. Однак затримання жодним чином не впливають на прагнення людей до відстоювання своєї політичної позиції.читайте такожБілоруський політолог розповів, чого найбільше боїться Лукашенко

  • Нагадаємо,в суботу, 12 вересня, у Білорусі відбулася чергова масова акція – Жіночий марш, в якій взяли участь понад 10 тисяч осіб. Кілька десятків учасників заходу були затримані.
  • Масові протестні акції у Білорусі стартували після оголошення ЦВК результатів голосування, згідно з якими перемогу на виборах президента країни здобув багаторічний глава держави Олександр Лукашенко.
  • Його перемогу не визнали опозиційні політики і значна частина білоруського народу. У протестах взяли участь десятки і сотні тисяч людей по всій території країни.
  • Чинний президент РБ Олександр Лукашенко раніше в черговий раз заявив, що він не має наміру віддавати владу в країні під тиском вулиці, і не буде йти назустріч опозиції і народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти