У Кремлі оцінили бажання Трампа терміново укласти з Росією ядерну угоду

12 жовтня 2020, 12:59оновлено 12 жовтня 2020, 13:52
Контакти Росії і США на експертному рівні ще тривають, і в інтересах усього світу, щоб сторони знайшли консенсус, зазначив Пєсков.
Пісок
Пєсков розповів, що в Кремлі думають про ядерну угоду зі США / УНІАН

У понеділок, 12 жовтня, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував інформацію, що глава США Дональд Трамп сподівається укласти з російською стороною угоду з ядерного озброєння перед виборами.

Про це повідомляє "Газета.Ru".

За словами Пєскова, наразі про таке рішення Трампа говорять тільки джерела, і поки рано говорити про досягнення домовленостей з контролю над озброєннями.

"На джерела реагувати не будемо – занадто багато фейків. Це гаряча тема. Вона є пріоритетною для нас в контактах з американцями", - додав помічник Путіна.

За його словами, контакти Росії і США на експертному рівні з цієї теми тривають, і в інтересах усього світу, щоб сторони знайшли консенсус.

"Позиції добре відомі, основні камені спотикання теж добре відомі", - сказав Пєсков.

Ядерна угода США і Росії - про що йшлося раніше:

Ядерна угода між Росією і США - що важливо знати:

СНО-III (договір між Російською Федерацією і Штатами про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, у тому числі ядерних озброєнь – ред.) був підписаний між президентами Бараком Обамою і Дмитром Медведєвим, але сьогодні Вашингтон вважає його застарілим і не відповідає американським інтересам. Адміністрація Трампа наполягає на його заміні довгостроковим пактом про контроль над озброєннями, під яким, крім США і Росії, повинен поставити підпис Пекін.

Термін дії нинішнього пакту закінчується в лютому 2021 року. Якщо адміністрація Трампа відмовиться від його продовження, то вперше за десятиліття жодних ядерних обмежень у США і Росії не буде - принаймні на папері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти