У Німеччині зробили заяву про відмову США від санкцій проти Північного потоку-2

19 травня 2021, 18:50
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас підтвердив наміри США щодо санкцій.
Північний потік
Санкції проти Північного потоку-2 / Reuters

Сполучені Штати мають намір відмовитися від санкцій проти Північного потоку-2. Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Як пише Reuters, мова йде про санкції проти глави компанії Nord Stream 2 Ag Матіаса Варніга.

"Існує президентська відмова щодо компанії Nord Stream 2 і її генерального директора, який є громадянином Німеччини", - заявив Маас.

Зазначимо, 18 травня, портал Axios писав, що відмова від санкцій може означати, що адміністрація Байдена не бажає ставити під загрозу свої відносини з Німеччиною через російський трубопровід.

При цьому в Росії вже відреагували на дану заяву.

читайте такожСША готують нові санкції проти Північного потоку-2: з'явилися деталі

"Мова йде поки про знеособлені публікації, тому це навряд чи все ж можна сприймати як сигнал. Хоча сам факт появи саме таких публікацій сам по собі досить позитивний", - заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Доповідь Держдепу щодо санкцій проти Північного потоку-2 - про що раніше повідомляв Главред:

  • Державний департамент США в середу повинен представити Конгресу доповідь щодо санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2. Видання Axios з посиланням на свої джерела повідомило, що Вашингтон має намір відмовитися від санкцій проти компанії-оператора СП-2 Nord Stream 2 AG та її гендиректора Матіаса Варніга. Причиною тому є плани адміністрації Байдена налагодити відносини з Німеччиною.
  • Однак пізніше в Держдепі з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена зробили заяву про те, що Вашингтон як і раніше має намір протидіяти Росії і проекту СП-2. При цьому видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило про наміри Штатів вдарити санкціями по чотирьох кораблях і компаніям, пов'язаних з будівництвом Північного потоку-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти