Найближчими днями: Лавров анонсував запуск газопроводу Північний потік - 2

6 вересня 2021, 15:08оновлено 6 вересня 2021, 16:58
262
Запуск Північного потоку - 2 неможливо зупинити, запевняє глава МЗС РФ.
Північний потік-2
Північний потік - 2 обіцяють запустити в роботу в найближчі дні / Reuters

Протягом найближчих днів почне свою роботу газопровід Північний потік-2, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За його словами, адміністрація президента США Джо Байдена розуміє, що запуск газопроводу Північний потік - 2 неможливо зупинити, передає ТАРС.

"Якщо ти розумієш, що ти одержимий якимось нереалізованим завданням, то просто здоровий глузд повинен підказати, що треба її залишити і зайнятися чимось реалістичним", - сказав Лавров.

Нагадаємо, раніше глава компанії Нафтогаз України Юрій Вітренко заявив про те, що газопроводу Північний потік 2 не дозволять працювати в комерційному режимі.

Північний потік-2

Сполучені Штати і Німеччина домовилися про операції по Північному потоку-2, про що повідомили ще 21 липня. Домовленості свідчать про те, що Берлін повинен забезпечити санкції проти Росії в разі нової агресії Москви щодо Києва. При цьому Берлін зобов'язується посприяти продовженню контракту на транзит газу через територію України ще на 10 років.

На Банковій піддали критиці домовленості Вашингтона і Берліна щодо СП-2. Як заявив спікер президента Сергій Нікіфоров, документ нічого не гарантує Києву і є тільки декларацією. Тому Україна продовжить боротися проти російського газопроводу і вести подальші переговори із Заходом.

На тлі ситуації з Північним потоком-2 у Європі різко злетіли і продовжують зростати ціни на газ. Нафтогаз і компанія-оператор української газотранспортної системи вважають, що це результат шантажу ЄС з боку Газпрому. Росіяни, таким чином, торгуються за вигідні для себе умови по запуску свого трубопроводу.

На його думку, європейський регулятор не дасть добро на його запуск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти