У Білому домі показали кулак Росії та пригрозили новими санкціями

8 травня 2021, 09:54оновлено 8 травня 2021, 11:45
Вашингтон хоче "перейти до більш передбачуваних і стабільних відносин з Росією в довгостроковій перспективі", повідомила Псакі.
Джен Псакі
Джен Псакі заявила, що Вашингтон залишає за собою право вдарити санкціями по РФ / Reuters

США використовували максимальний простір для маневру, щоб мати змогу ухвалити нові санкції проти Росії. Вашингтон залишає за собою це право, якщо подібний крок буде виправдано, заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

"Коли ми у квітні оголосили про наші санкції, ми використовували максимальний простір для маневру, щоб бути в змозі вжити додаткових заходів, якщо дії Росії стануть підставою для цього. Ніхто не хоче доводити до цього справу, але ми залишаємо за собою таке право, якщо вирішимо, що це виправдано", - сказала Псакі в ході брифінг.

За словами Псакі, Вашингтон хоче "перейти до більш передбачуваних і стабільних відносин з Росією в довгостроковій перспективі".

Однак США продовжать захищати національні інтереси та застосовувати заходи у відповідь на ті дії російської влади, які спрямовані на підрив суверенітету США, додала вона.

Зазначимо, раніше президент США Джо Байден прокоментував ймовірність його зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. За зустріч з російським лідером відбудеться у червні 2021 року. Водночас президент США підкреслив, що поки точна дата і місце цієї зустрічі не визначені.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

  • 15 квітня Джо Байден підписав нові санкції проти Росії. США запровадили обмеження проти 32 фізичних і юридичних осіб, а також 6 російських технологічних компаній. Крім того, з Вашингтона вислали 10 осіб російської дипломатичної місії.
  • У Росії відреагували на американські санкції. Там пригрозили, що за "деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися". Міністерство закордонних справ Росії також "викликало на килим" свого посла у США та пообіцяло йому "важку розмову".
  • НАТО і Європейський Союз підтримали санкції США проти Москви. Крім того, вони закликали Кремль припинити провокації біля кордону України.
  • 22 квітня прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Сполучені Штати не виключають можливість ухвалення нових санкцій проти Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти