У Азербайджані зробили заяву про автономію для вірмен у Нагірному Карабасі

12 листопада 2020, 15:14
Азербайджан планує забезпечити повернення до Нагірного Карабаху азербайджанців, вимушених покинути свою домівку.
Вірменія, Азербайджан
Азербайджан готовий надати культурну автономію вірменам у Нагірному Карабасі / capital.ua

Офіційний Баку припускає можливість надання вірменам культурної автономії у Нагірному Карабасі. При цьому Азербайджан докладе зусиль для повернення азербайджанців, які змушені були залишити Карабах.

Про це заявив посол Азербайджану у Росії Полад Бюльбюль огли в четвер, 12 листопада, під час свого брифінгу, повідомляє російське інформагентство ТАСС.

За його словами, питання статусу Нагірного Карабаху наразі не врегульоване. Однак Азербайджан готовий надати вірменам культурну автономію.

"Статусу Нагірного Карабаху на сьогодні немає. Це може бути в кращому плані культурна автономія для вірменського населення, яке там проживає", - зазначив дипломат.

Також він додав, що в роки війни Карабах змушені були залишити близько мільйона азербайджанців, і наразі влада має намір докласти зусиль для їх повернення додому.

"І звичайно, всі ті, хто був вигнаний зі своїх будинків з азербайджанської сторони, будуть повертатися. Для цього повинна бути створена інфраструктура, а це непростий процес", - підкреслив посол Бюльбюль огли.читайте такожАвтономія вірмен і миротворці: Алієв зробив заяву щодо Нагірного Карабаху

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти