У ЄС назвали важливі умови для відкриття кордонів українцям

11 червня 2020, 20:38
У Єврокомісії впевнені, що під час схвалення рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн слід враховувати принцип взаємності.
літак МАУ
З'ясувалися умови відкриття кордонів ЄС для українців / Фото facebook

У Єврокомісії оприлюднили критерії, за якими незабаром будуть скасування обмеження для подорожей жителів низки країн, у тому числі й для України.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на відповідні рекомендації ЄК.

У Єврокомісії заявили, що крім епідемічної ситуації під час схвалення рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн слід враховувати принцип взаємності.

відео дня

читайте такожКоли відкриють зовнішні кордони ЄС: стала відома дата

"Багато третіх країн також впровадили обмеження на подорожі для тих, хто прибуває до з ЄС. В цілях рівного ставлення третя держава також має зняти обмеження на в'їзд із ЄС... Громадяни ЄС і громадяни асоційованих держав Шенгенської угоди, а також громадяни третіх країн, які законно проживають в Європейському Союзі, а також члени їхніх сімей мають бути звільнені від обмеження на поїздки, незалежно від того, повертаються вони додому чи ні", - говориться в рекомендаціях.

Як раніше писав Главред, відновлення туризму між Україною і Євросоюзом відкладено як мінімум до кінця червня. Українці, які планували авіаперельоти в Європу, будуть змушені відкласти свій візит, щонайменше, до 1 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти