Українських айтішників звинуватили в помилці, що призвела до великого витоку даних з соцмережі Parler

12 січня 2021, 16:07
У мережі стверджують - через помилку, яку допустили українські IT-фахівці, стався гігантський витік даних користувачів соцмережі Parler.
Парлер
Стався великий витік даних з соцмережі Parler / Reuters

Українські розробники залишили вразливість у програмному коді для скандальної соціальної мережі Parler (в якій спілкувалися прихильники чинного президента США Дональда Трампа). Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook співробітник піар-агентства Octopus Іван Сіяк, через залишену уразливість зловмисники отримали доступ до 70 терабайтів особистих даних користувачів соцмережі.

Сіяк стверджує, що в репутації українських IT-фахівців "утворилася діра розміром з Житомир".

"Виявилося, що команда геніїв побудувала Parler на вразливій WordPress [платформа для управління контентом сайту – Главред]. Після штурму Капітолію власники софта відключили parler доступ до нього, а мережа не стала з цього приводу нічого робити. Американська соціальна мережа для правих і консерваторів убита нашими криворукими розробниками", - написав він.

Сіяк з посиланням на користувача Twitter під ніком Classic Bird Respecter стверджує, що, дізнавшись про відключення з пресрелізу виробників програмного забезпечення Okta, невідомі зловмисники провели атаку, в ході якої викрали у Parler 70 терабайтів даних. Сюди входять всі пости - приватні та віддалені, профайли, геолокації, скани водійських прав преміумкористувачів.

Зараз, як стверджує Сіяк, інформація вільно поширюється по десятках посилань.

читайте такожЗ Parler видалили пост адвоката Трампа із закликом розстріляти Пенса

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Чинний президент США Дональд Трамп більше не зможе писати в Twitter – в компанії прийняли рішення назавжди заблокувати його особистий акаунт. У публікаціях Трампа побачили "ризик подальшого підбурювання до насильства".
  • Соціальна мережа Parler, яка має велику популярність серед прихильників Трампа, рішенням корпорації була видалена з магазину App Store.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти