Удар США по Північному потоку-2: у Росії розповіли, чому добудують газопровід

31 грудня 2020, 16:10оновлено 31 грудня 2020, 17:42
Європа зацікавлена в будівництві та введенні до експлуатації газопроводу Північний потік-2, стверджує Володимир Чижов.
Північний потік-2
У Росії вважають, що США запізнилися з санкціями проти Північного потоку-2 / Reuters

У Росії впевнені, що газопровід Північний потік-2 все ж таки буде добудовано і введено до експлуатації. Обмеження щодо проекту пов'язані з процесами будівництва, але не роботи самого газопроводу. Американці зі своїми санкціями, які повинні були зупинити процес спорудження трубопроводу, вже запізнилися.

Про це заявив постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов у інтерв'ю російському виданню ТАСС, коментуючи процес завершення будівництва газопроводу СП-2.

За його словами, у РФ не сумніваються в тому, що проект, незважаючи на певні складнощі з погодними умовами, буде добудовано і введено до експлуатації.читайте такожЗМІ дізналися про "смертельний удар" США по Північному потоку-2

"Газопровід буде добудовано. Там зовсім небагато залишилося. У тому, що він буде і експлуатуватися, я не сумніваюся. Наразі, звичайно, зима, прокладати морську ділянку складно, але ми дивимося вперед з упевненістю", - вважає Чижов.

Також він додав, що санкції проти СП-2 не передбачають обмежень на експлуатацію газопроводу. США запізнилися з ембарго проти будівництва, тому питання реалізації проекту виходить на фінішну пряму.

"Всі санкції проти "Північного потоку-2" стосуються його будівництва, але не експлуатації. А з заходами проти будівництва американці явно запізнилися. Найближчим часом труби будуть достиковані, і після сертифікації питання має бути закрите. Що стосується європейського бізнесу, то гроші на проект зацікавлені енергокомпанії вже внесли", - підкреслив Володимир Чижов.читайте також"Кілок в серце Північного потоку-2": у Росії анонсували відповідь Газпрому на санкції США

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти