У Путіна розповіли про ризик небезпечного силового сценарію на Донбасі

29 березня 2021, 14:47оновлено 30 березня 2021, 09:53
У Кремлі заявили, що стурбовані у зв'язку з "провокаційними діями з боку українських збройних сил" на Донбасі.
Донбас
У Путіна розповіли про ризик небезпечного силового сценарію на Донбасі / УНІАН

Російська влада висловлює стурбованість останнім загостренням на Донбасі, унаслідок якого українська сторона зазнала втрат, заявив прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, у Кремлі наполягають, що до провокацій вдаються нібито українські військові.

"Що стосується ситуації на лінії зіткнення, то ми й раніше говорили, що у нас викликає серйозну стурбованість ескалація напруженості. Ми й раніше висловлювали свою стурбованість у зв'язку з провокаційними діями з боку українських збройних сил, які мали місце", - зазначив Пєсков, повідомляє РИА Новости.

Він також зазначив, що ця тема обговорювалася на переговорах помічників президентів. Пєсков підкреслив, що ескалація напруженості загрожує "надзвичайно небезпечним силовим сценарієм".

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу Шумів. Унаслідок ворожого вогню загинуло 4 українських військових.
  • Радник делегації України в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Київ у зв'язку з ситуацією має намір ініціювати позачергове засідання групи з безпеки. Переговори планують провести 27 березня. Очікується відповідь російської сторони.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн нормандської четвірки докласти максимальних зусиль для того, щоб на Донбасі був повністю збережений режим припинення вогню.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що виконання Мінських домовленостей про всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі поставлено під загрозу через постійні провокації з боку проросійських бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти