У Меркель відреагували на заяву Зеленського про нормандську зустріч

10 березня 2021, 18:29оновлено 10 березня 2021, 20:09
Уряд Німеччини розгляне пропозицію президента України про зустріч нормандської четвірки.
Німеччина
Берлін взяв до відома заяву Зеленського за нормандським форматом / pixabay

Канцлер Німеччини Ангела Меркель взяла до уваги заяву президента України Володимира Зеленського, який висловив готовність провести зустрічі окремо з кожним з лідерів нормандської четвірки, у разі, якщо буде затягуватися проведення спільної зустрічі лідерів країн у нормандському форматі.

"Уряд ФРН взяв до відома заяви українського президента. Канцлер Ангела Меркель знаходиться в регулярному контакті з президентом Зеленським та іншими учасниками "нормандського формату", - заявили в Кабміні ФРН, пише ТАСС.

При цьому представник німецького уряду відмовився назвати, коли може бути зустріч нормандської четвірки або двостороння зустріч Зеленського з Меркель, зазначивши, що "своєчасно проінформує" про це.

читайте такожЗеленський має намір особисто обговорити з Путіним, Меркель і Макроном Донбас

Напередодні, президент Володимир Зеленський заявив про підготовку до нормандського саміту (Німеччина, Франція, Україна, РФ). У разі, якщо лідери не зможуть зібратися на саміт, глава держави висловив готовність зустрітися особисто з кожним.

"У будь-якому випадку, готується нормандська зустріч. Вона повинна бути. Я від себе скажу, і я це сказав нашим західним партнерам: буде зустріч в нормандському форматі — я знайду формат, коли зустрінуся з кожним з цих лідерів нормандської четвірки. Як то кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то нічого страшного, значить, я зустрінуся з кожним окремо. Відкладати вирішення цього питання не вийде",- сказав Зеленський на пресконференції в рамках форуму Україна 30. Культура. Медіа. Туризм.

Зазначимо, остання зустріч лідерів нормандського формату відбулася 9 грудня 2019 року.

Зустрічі в нормандському форматі і переговори по Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • 12 січня в Берліні завершилися переговори представників нормандської четвірки щодо врегулювання ситуації на Донбасі. За словами Андрія Єрмака, дискусія була непростою, але носила конструктивний характер. Всі сторони відзначили важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що "сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу Мінська, відповідає нормам міжнародного права". За його словами, тепер всі очікують позицію Кремля.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що головним досягненням нормандської зустрічі політичних радників у Берліні стало рішення про продовження перемир'я на Донбасі. Однак учасникам вдалося обговорити далеко не всі питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти