"Три залпи Defender і ЧФ РФ зникне": експерт пояснив, навіщо Росії ракети Циркон

21 липня 2021, 02:28
Росія зазнала величезного фіаско в результаті проведення навчань Sea Breeze. Краще б вона не виводила в море "брухт" під прапором Чорноморського флоту РФ.
HMS Defender
Кораблі берегової охорони РФ навіть не змогли наздогнати британський есмінець Defender / Фото Reuters

У Росії на серпень анонсували черговий етап державних випробувань гіперзвукової ракети "Циркон". Ці повідомлення з'явилися саме зараз не просто так, а тому що Росія зазнала величезного політичного та військово-технічного фіаско в результаті проведення навчань Sea Breeze.

Як пояснив Главреду військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, Росії чітко дали зрозуміти, що всі використовуватимуть нейтральні води, згідно з Міжнародним морським правом, і ніхто нікому не дозволить перекривати якісь протоки або затоки і панувати в акваторії одного з морів.

"При цьому проходження британського есмінця Defender було спрямоване на те, щоби показати Росії, що вона в Чорному морі ніхто і звати її ніяк. А коли Росія вивела свій основний бойовий склад Чорноморського флоту в море на противагу морському параду учасників Sea Breeze, це виглядало смішно, порівняно з кораблями країн-членів НАТО. Краще б вона нікого не виводила... Весь той "брухт", який вийшов у море під прапором ЧФ РФ, явно не в змозі протистояти кораблям НАТО, а кораблі берегової охорони, які повинні бути високошвидкісними і маневреними, не змогли навіть наздогнати есмінець Defender", - зазначив Жданов.

Тепер же Росія спробує похвалитися якоюсь суперзброєю, якої у неї по суті немає, щоби переконати НАТО, що РФ – сильний противник.

"Крім того, бойових кораблів у складі ЧФ близько 90 штук, а у Defender 90 "Томагавків" на борту, і один залп Defender – це 30 ракет. Тобто три залпи - і що, і Чорноморського флоту РФ немає? Звідси і компанія щодо "Циркону": це ж протикорабельна ракета – мовляв, ви прийдете, і ми вас всіх потопимо, тому що у нас є "Циркон", - зазначив Жданов.

"І тепер, зазнавши фіаско, Росія намагається показати, що у неї "є зуби", і за допомогою нової "суперзброї" вона може лякати всіх учасників мореплавства, зокрема, в Чорному морі", - додав військовий експерт.

читайте такожСпалили двигуни: військовий США розкрив деталі погоні за британським есмінцем у Чорному морі

Обстріл британського есмінця Defender - про що раніше повідомляв Главред:

  • 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.
  • ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.
  • Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець залишив кордони "територіального моря" РФ.
  • Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", оскільки британська сторона ніяких атак не зафіксувала.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти