Трамп vs Байден: всі подробиці виборів президента в США

3 листопада 2020, 23:05
2642
На дострокових виборах проголосували вже майже 100 мільйонів американців.
Вибори в США-2020
У США стартували вибори президента / GettyImages

Сьогодні, 3 листопада в США стартували вибори президента.

Як пише Reuters, головні претенденти на цю посаду:

  • чинний глава держави республіканець Дональд Трамп
  • ексвіцепрезидент США Джо Байден, який балотується від Демократичної партії.

На дострокових виборах проголосували вже майже 100 мільйонів американців.

Прогнози щодо того, хто стане новим главою Білого дому, на боці Байдена — згідно The Economist, у нього є 95%-й шанс стати президентом.

Першими у вівторок відкрилися дві дільниці в штаті Нью-Гемпшир. Розташована в селищі Діксвілл-Нотч дільниця відкривається опівночі вже 60 років. Там всі п'ять голосів виборців (всього проживають 12 осіб) отримав кандидат від Демократичної партії Джозеф Байден.

Трамп vs Байден: всі подробиці виборів президента в США

На другій ділянці, що відкрилася опівночі, в Міллсфілді 16 голосів отримав кандидат-республіканець Дональд Трамп.

У середньому виборчі дільниці будуть відкриті з 8:00 до 20:00, однак час їхньої роботи відрізняється у кожному зі штатів. Перші результати очікуються після закриття дільниць, близько 2:00 4 листопада за київським часом.

Трамп vs Байден: всі подробиці виборів президента в США

Хоча зазвичай переможець виборів стає відомий вже у день голосування, у 2020 році підрахунок голосів займе більше часу, кажуть аналітики, оскільки через пандемію COVID-19 все більше людей схиляються до відправки бюлетенів поштою, особливо прихильники демократів.

читайте такожСША на порозі нової громадянської війни

Офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, а 20 січня він разом зі своїм віцепрезидентом офіційно вступить на посаду. Американський президент обирається на чотири роки та не може обіймати цю посаду понад два терміни.

У вівторок вранці Дональд Трамп заявив в ефірі телекомпанії Fox, що величезна кількість американців, які беруть участь в його мітингах, дає йому надію на перемогу.

"Ми збираємо стільки людей, скільки ніхто і ніколи не збирав, - заявив президент. - Я думаю, що це означає голоси виборців".

Трамп vs Байден: всі подробиці виборів президента в США

Своєю чергою Джо Байден приїхав у своє рідне місто Скрантон у штаті Пенсільванія.

"Я радий, що приїхав додому!",- сказав кандидат від демократів. Він нагадав про свої зв'язки з цим шахтарським містом, звідки він поїхав ще в дитинстві, але потім не раз повертався, і навіть зіграв там своє перше весілля.

"Ми маємо відновити головну опору нашої країни, - заявив Байден. - Цю країну побудував середній клас, а не Уолл-стріт".

У США завершується голосування

18:00 за східним часом (23:00 за Гринвічем) - Деякі виборчі дільниці починають закриватися в республіканських опорних пунктах Індіани і Кентуккі, першими в країні закриваються.

19:00 за східним часом (00:00 за Гринвічем) - Голосування закінчується в Джорджії, Індіані, Кентуккі, Південній Кароліні, Вірджинії і Вермонті.

Деякі виборчі дільниці у Флориді закриваються, але багато залишаються відкритими до 20:00.

19:30 за східним часом (00:30 за Гринвічем) - опитування закриваються в Північній Кароліні, Огайо і Західної Вірджинії.

20:00 за східним часом (01:00 за Гринвічем) - голосування закінчується в Алабамі, Коннектикуті, Делавері, Флориді, Іллінойсі, Мен, Меріленд, Массачусетс, Міссісіпі, Міссурі, Нью-Гемпширі, Нью-Джерсі, Оклахомі, Пенсільванії, Род -Айленде, Теннессі і Вашингтоні.

21:00 за східним часом (02:00 за Гринвічем) - Голосування закінчується в Арізоні, Колорадо, Канзасі, Луїзіані, Мічигані, Міннесоті, Небрасці, Нью-Мексико, Нью-Йорку, Північній Дакоті, Південній Дакоті, Техасі, Вісконсині і Вайомінгу .

10 вечора за східним часом (03:00 за Гринвічем) - опитування закриваються в Айові, Монтані, Неваді і Юті.

23:00 за східноєвропейським часом (04:00 за Гринвічем) - голосування закінчується в Каліфорнії, Айдахо, Орегоні і Вашингтоні.

12:00 за східним часом (05:00 за Гринвічем) - Закінчуються опитування на Гаваях.

1:00 за східним часом (06:00 за Гринвічем) - голосування закінчується на Алясці.

Новина доповнюється...

Вибори президента США

  • У вівторок, 3 листопада, в Сполучених Штатах Америки відбудуться вибори глави держави. Головними претендентами на президентську посаду є Дональд Трамп і Джо Байден, що представляють Республіканську і демократичну партії.
  • Згідно з даними опитування телеканалу NBC і газети The Wall Street від 1 листопада, Байдена готові підтримати 52% виборців, тоді як Трампа-42% від усіх, хто визначився зі своїм вибором.
  • Однак 3 листопада стало відомо – що в ключових штатах-де розгорнеться основна боротьба кандидатів-Трамп, за результатами опитування, з невеликим відривом випереджає Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти