Тихановська оголосила про створення в Білорусі народного трибуналу

13 листопада 2020, 21:13
Опозиціонер назвала свою країну "місцем злочину".
Тихановская
Тихановська оголосила про створення народного трибуналу / Reuters

Лідер опозиції Білорусі та екс-кандидат у президенти Світлана Тихановська заявила про плани щодо створення в країні народного трибуналу.

У своєму Telegram-каналі вона заявила, що держава "остаточно перетворилася на місце злочину", а Олександр Лукашенко і його посібники стали "терористичною організацією, яка повинна відповісти за свої злочини".

"Я оголошую народний трибунал і амністію за захоплення Лукашенка і членів його терористичного угруповання", — написала опозиціонер.

Тихановська представила план народного трибуналу, згідно з яким кожен Білорус зможе відправити свідоцтва беззаконня в централізовану систему фіксації і підтвердження свідоцтв злочинів. Процес народного звинувачення буде проведений на платформі Голос, де кожен громадянин зможе проголосувати за звинувачення підозрюваних.

читайте такожТихановська висунула три умови владі Білорусі"Якщо державна судова система не працює, ми впораємося без неї", - написала вона.

За словами політика, 20 грудня будуть відомі результати народного голосування, і Білорусь вийде на наймасовіший марш із заявою народного звинувачення і "покаже всьому світу, що справедливого суду над злочинцями вимагає більшість".

Новини Білорусі

  • Олександр Лукашенко в кінці серпня публічно звинуватив Україну і Володимира Зеленського у втручанні у внутрішньополітичну ситуацію Білорусі і фінансуванні білоруської опозиції.

  • У зв'язку з такими заявами, а також через видачу Мінськом бойовиків ПВК Вагнера Москві, в Києві прийняли рішення про перегляд дипломатичних відносин з Мінськом і не виключили введення санкцій проти Білорусі.

  • Україна не визнає Лукашенка президентом Білорусі. За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, офіційний Київ з 5 листопада називає білоруського президента без статусу і посади – Олександр Лукашенко.

  • 13 листопада Лукашенко заявив, що Володимир Зеленський стрімко втрачає президентський рейтинг і сам може зіткнутися з проблемами легітимності, тому мушу мовчати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти