Шанси 60 на 40: експерт спрогнозував, хто переможе на виборах у США

4 листопада 2020, 06:55
2794
Вибори у США де-факто визначають напрямок розвитку всього світу щонайменше на 10 років вперед, зазначив Новіков.
Вибори в США-2020
3 листопада Америка обирає президента / GettyImages

Чинний глава Білого дому, "республіканець" Дональд Трамп імовірно збереже свою посаду. Його шанси проти "демократа" Джо Байдена можна розцінювати як 60% на 40%.

Таку думку висловив колишній радник президента України Ігор Новіков, який відповідав за українсько-американські відносини, передає Україна 24.

"Я можу резюмувати тільки одне - сьогодні ми переможця не дізнаємося. Шанси зараз, я б сказав - 60% на 40% на користь Трампа. Але 40% шансу у Байдена все ще є. І мені дуже цікава Невада. Тому що всі прогнози, які я бачив - що Невада буде демократичною. Я впевнений на 100%, що вона буде республіканською", - спрогнозував Новіков.

відео дня

За словами експерта, на виборах президента США є три ключові моменти.

"По-перше, ці вибори де-факто визначають напрямок розвитку не тільки штатів, але і всього світу як мінімум на 10 років вперед. Другий термін Трампа і перший термін Байдена - це кардинально різні речі. Вони відправлять світ у різному напрямку. Друге - ми повинні розуміти, що невизначеність цих виборів позначиться на всьому світі. Третє - доведеться запастися терпінням і подивитися", - зазначив Новіков.

При цьому експерт зазначив, що тотального хаосу боятися не варто. Тому що США - "це не тільки демократи і республіканці, але ще й інститути", а ці інститути нікуди не поділися".

читайте такожПолітолог пояснив, чому результати виборів президента США непередбачувані

Вибори в США - останні новини:

  • У вівторок, 3 листопада, в Сполучених Штатах Америки проходять вибори глави держави. Головними претендентами на президентську посаду є Дональд Трамп і Джо Байден, які представляють Республіканську і Демократичну партії.
  • Були опубліковані проміжні дані підрахунку голосів виборців. На даний момент лідирує чинний глава Білого дому Дональд Трамп.
  • Зокрема, за Трампа проголосували 50,2% або 38,4 мільйона виборців. Його суперника від Демократичної партії Джо Байдена підтримали 48,2% або 36,9 мільйонів американців.
  • Водночас за кількістю голосів виборників Трамп програє. У Байдена 207 голосів виборників, у Трампа - 148. Для перемоги кандидат повинен набрати 270 голосів виборників.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти