У Меркель поставили режиму Лукашенка ультиматум і анонсували посилення санкцій

17 серпня 2020, 16:43
Білоруська влада може отримати шанс уникнути жорстких санкцій.
Євросоюз
Щоб уникнути санкцій, влада повинна піти на діалог з опозицією щодо перевиборів у Білорусі - Німеччина / Фото Reuters

Євросоюз та Німеччина готові посилити режим санкцій проти політиків і чиновників режиму Олександра Лукашенка у Білорусі. Однак цього можна уникнути в тому випадку, якщо білоруська влада перегляне свою точку зору щодо підсумків президентської кампанії і піде на діалог з опозицією і суспільством.

Про це заявив спікер Федерального уряду Німеччини Штеффен Зіберт під час свого брифінгу у Берліні, повідомляє Укрінформ.

Згідно із заявою Зіберта, ЄС вже незабаром може ввести санкції проти представників білоруської влади, які несуть відповідальність за фальсифікацію президентського виборчого процесу і насильства проти громадян своєї країни.

відео дня

Однак Мінськ може уникнути такої долі в тому випадку, якщо влада піде на діалог з опозицією і представниками громадянського суспільства. Підсумком процесу перемовин має стати перегляд результатів президентських виборів. читайте такожМасові санкції і заморожування всіх активів: у ЄС виступили з жорсткою ініціативою проти режиму Лукашенка

"Для подолання цієї кризи потрібен національний діалог між урядом, опозицією і суспільством. Важливу роль в цьому зв'язку могла б зіграти ОБСЄ з оцінки результатів виборів", - підкреслив Зіберт.

Раніше у МЗС Німеччини пояснили, які санкції будуть введені проти Білорусі та чому вони не повинні негативно вплинути на добробут білорусів.

Нагадаємо, у Євросоюзі вирішили не визнавати результати виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, і запустили старт введення санкцій проти білоруської влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти