Росії "світять" нові санкції через отруєння Навального

19 листопада 2020, 07:59
Серед іншого запропоновано заморозити винним у злочині їхні активи і заборонити в'їзд до Сполучених Штатів.
Олексій Навальний
Олексій Навальний

У середу, 18 листопада, Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, в якій засудила "явно цілеспрямоване отруєння" російського опозиціонера Олексія Навального і закликала Білий дім запровадити санкції.

Зокрема, конгресмени закликали держсекретаря США Майкла Помпео і міністра фінансів країни Стівена Мнучіна скористатися їхніми повноваженнями в рамках Акту про верховенство закону і підзвітності імені Сергія Магнітського від 2012 року і так званого Глобального акту про права людини імені Магнітського. Санкції пропонується запровадити проти винних в отруєнні політика, а також проти осіб, які організували і планували цей злочин, пише DW.

Серед іншого запропоновано заморозити їхні активи і заборонити в'їзд до Сполучених Штатів.

відео дня

Законодавці також закликали адміністрацію США "підтримати міжнародні або багатосторонні зусилля для забезпечення незалежного, неупередженого і ретельного розслідування", а уряд РФ - співпрацювати в проведенні такого розслідування.

Зазначимо, що резолюції Палати представників не мають юридичної сили і носять суто рекомендаційний характер.

читайте такожЩо не так з отруєнням Навального, і кому це вигідно: три версії

Отруєння Навального - що було раніше:

  • Вранці 20 серпня Олексію Навальному стало дуже погано в літаку під час перельоту з Москви до Томська. Борт екстрено приземлився в Омську, опозиціонера госпіталізували.
  • Пізніше стало відомо, що політик потрапив в реанімацію, перебував у важкому стані і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Потім з'ясувалося, що Навальний впав у кому.
  • 6 жовтня Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявила, що її аналіз підтвердив, що в зразках фізіологічних рідин Олексія Навального є токсичні хімікати.
  • 12 жовтня глави МЗС Європейського Союзу схвалили пропозицію Франції та Німеччини щодо санкцій відносно російських чиновників і організацій, звинувачених в отруєнні лідера опозиції Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи Новачок.
  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що 6 високопоставлених російських чиновників, які імовірно причетні до отруєння Новачком лідера опозиції Олексія Навального, будуть покарані Євросоюзом і потраплять під санкції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти