Розколовся навпіл і затонув: у США під час навчань підірвали фрегат

26 серпня 2021, 07:54
Фрегати Oliver Hazard Perry будували з 1970-х років. Кораблі цього типу все ще служать у ВМС низки країн, наприклад, Туреччини, Австралії, Єгипту та Польщі.
Розколовся навпіл і затонув: у США під час навчань підірвали фрегат
По кораблю завдали кілька ракетних ударів, після чого по ньому випустили торпеду Mark 48 / скріншот відео

Американський військові в рамках навчань SINKEX, які проходили в Тихому океані біля Гавайських островів, знищили списаний фрегат Ingraham типу Oliver Hazard Perry. Внаслідок обстрілу корабель розколовся навпіл і затонув.

В рамках навчань американські військові продемонстрували свої можливості далекого морського удару. По кораблю завдали кілька ракетних ударів, після чого по ньому випустили торпеду Mark 48. Відео опублікували на YouTube-каналі ВМС США.

Тихоокеанський флот США заявив, що знищення фрегата здійснили згідно з екологічними нормами — не менше ніж в 50 морських милях від берега і в районі, де глибина становить не менше 6000 футів (понад 1800 метрів).

Знищений корабель Ingraham є останнім з вироблених в серії, його виведено зі складу американського флоту в 2015 році.

До слова, фрегати Oliver Hazard Perry будували з 1970-х років, і кораблі цього типу все ще служать у ВМС низки країн, наприклад, Туреччини, Австралії, Єгипту та Польщі.

Як повідомляв Главред, у травні 2021 року американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton зайшов в Одесу. Це перший захід корабля берегової охорони США, починаючи з 2008 року, коли заходив фрегат USCGC Dallas (WHEC 716).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти