Працівник консульства РФ у Страсбурзі збував крадені велосипеди - ЗМІ

23 березня 2021, 18:48
Крадений велосипед колишнього заступника мера Страсбурга продавали прямо біля входу до будівлі російського консульства.
Генконсульство РФ Страсбург
У Генконсульстві РФ у Страсбурзі спростовують причетність співробітника до схеми з продажу крадених велосипедів / МЗС Росії

Поліція Страсбурга розкрила масштабну схему крадіжки елітних велосипедів, до якої причетним називають співробітника Генерального консульства Росії. Вказується, що людина, яка працює водієм в дипломатичному відомстві, пов'язана зі схемою щодо крадіжки понад 300 велосипедів загальною вартістю близько 100 тисяч євро. На слід зловмисника вдалося вийти після того, як про викрадення велосипеда повідомив колишній заступник мера Страсбурга, повідомляє видання France Bleu.

У публікації видання йдеться про те, що правоохоронцям Страсбурга вдалося розкрити схему з продажу крадених велосипедів, одним з фігурантів якої є співробітник російського дипломатичного відомства.

"Співробітник російського консульства в Страсбурзі підозрюється в збуті крадених велосипедів", - зазначено в статті.

Зокрема, мова йде про те, що 40-річний громадянин РФ, який працює водієм в Генконсульстві Росії у Страсбурзі, був затриманий ще в лютому, проте його відпустили. Поліція мала намір викликати його на допит, проте російські дипломати заявили, що їх співробітник виїхав до РФ через погіршення стану здоров'я.

Вказується, що його підозрюють в участі в схемі з викрадення 300 велосипедів, вартість яких оцінюється на суму близько 100 тисяч євро. Росіянина оголосили в розшук.

Примітно, що правоохоронці вийшли на слід конкретно громадянина Росії після того, як колишній заступник мера Страсбурга заявив про крадіжку свого велосипеда біля будівлі Ради Європи. Пізніше він знайшов оголошення про продаж свого транспортного засобу, причому за суму в два рази дешевше ціни велосипеда, і заявив до поліції.

Поліцейські провели спеціальну операцію - вони прикинулися покупцями і вирушили на зустріч з продавцем. Зустріч була призначена перед входом до генконсульства РФ у Страсбурзі.

Крім того, росіянин пред'явив документ про легальність велосипеда, підкріплений печаткою російського консульства.

Позиція Консульства РФ у Страсбурзі

У Генеральному консульстві Росії у Страсбурзі заявили, що співробітника дипломатичного відомства було затримано французькою поліцією під час продажу велосипеда в лютому. Однак жодних звинувачень йому пред'явлено не було. Пізніше він поїхав додому. Поліція його від'їзду не перешкоджала. Росіяни стверджують, що його причетність до схеми щодо крадіжок і продажу велосипедів не доведена.

"Дійсно, 14 лютого 2021 року страсбурзькою поліцією в момент продажу приватній особі електровелосипеда було затримано співробітника Генконсульства і доставлено у відділення поліції, де його допитали. Звинувачення йому пред'явлено не було, обмежень щодо пересування не накладено, підписка про невиїзд не взята. У ЗМІ інсинуації щодо його участі у серії крадіжок велосипедів є бездоказовими", - сказали у відомстві в коментарі РБК.

Крадіжка велосипедів у Страсбурзі

  • Страсбург - головне у Франції і четверте у Європі місто з розвитку велосипедної інфраструктури. Засіб пересування дуже популярний у Ельзасі.
  • Щороку у Страсбурзі крадуть крадуть близько 5 тисяч велосипедів. У зв'язку з цим з 1 січня 2021 року продавці транспортних засобів повинні наносити унікальний номер під час продажу велосипеда.
  • Однак правило присвоєння номера вживаним велосипедам набуде чинності тільки з 1 липня 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти