Путін звільнив силовика, який провалив отруєння Навального - ЗМІ

26 жовтня 2020, 20:41
Посади позбувся один із співробітників ФСБ.
Навальний
Олексій Навальний / instagram.com/navalny

Президент РФ Володимир Путін звільнив першого заступника директора ФСБ Сергія Смирнова, це кадрове рішення пов'язують із отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, якого німецьким лікарям вдалося врятувати від смерті.

Як повідомляє в сюжеті ТСН, у Росії поширили інформацію, що Смирнов пішов у відставку через вік, оскільки йому нещодавно виповнилося 70 років.

За інформацією західних видань, служба із захисту конституційного ладу, яку він очолював, ймовірно, причетна до отруєння російською речовиною з групи Новачок Навального.

Опозиціонеру вдалося вижити, тому оглядачі, посилаючись на власні джерела, стверджують, що відставка Смирнова пов'язана з цією ситуацією. Операцію Путін порахував невдалою, тому вирішив звільнити силовика.

читайте такожНавальний озвучив прогноз щодо повернення в Росію

Отруєння Навального

  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що 6 високопоставлених російських чиновників, які імовірно причетні до отруєння новачком лідера опозиції Олексія Навального, будуть покарані Євросоюзом і потраплять під санкції.

  • 14 жовтня отруєний новачком російський опозиціонер Олексій Навальний назвав суму лікування у німецькій клініці "Шаріте" і розповів, хто оплатив рахунок.

  • 12 жовтня глави МЗС Європейського Союзу схвалили пропозицію Франції та Німеччини щодо санкцій відносно російських чиновників і організацій, звинувачених в отруєнні лідера опозиції Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи "Новачок".

  • 6 жовтня Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявила, що її аналіз підтвердив, що у зразках крові та сечі Олексія Навального є токсичні хімікати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти